HAMAR: EM i håndball betyr ei lengre pause i seriespillet for Kamilla Sundmoen & co. Det går 49 dager fra kveldens kamp til de åpner igjen borte mot Flint på nyåret, men det skal gå enda lenger før jentene viser seg fram i Prestrudhallen. Siste hjemmekamp var mot Levanger 27. oktober, og Storhamar spiller ikke hjemme igjen før Byåsen kommer på besøk 16. januar. Det er over 80 dager det.


- Greit med treningsperiode


- For interessen rundt laget kan det naturligvis være litt trøblete, men slik er det blitt i forhold til mesterskap. Det legger også føringer for hvordan vi legger opp treningene, sier Arne Senstad til HA-sporten.
Han synes det er helt greit med en ny grunntreningsperiode.
- Nå får de noen dager fri etter Larvik-kampen, så kliner vi ordentlig til. Da skal jentene få et lite helvete, og de kommer til å glede seg til jul, humrer Senstad.


Bra for de nye


Han kommer til å legge fram en treningsmeny med mye fysisk trening bestående av løping og styrke.
- For flere av spillerne kommer denne pausen i seriespillet også på et greit tidspunkt. Izabela Duda vil ha godt av en ny oppkjøringsperiode, og det samme er tilfellet med Nina Arnfinnsdottir, Tone Wølner og Stine Lidén - spillere som av ulike årsaker ikke var skikkelig med i sesongforberedelsene.
- Rent sportslig tror jeg vi skal komme styrket ut av denne pausen, sier Senstad.


Justerer treningen


Han kommer til å justere litt på opplegget fra Olympiatoppen.
- Jeg har fortsatt trua på det. Vi har fått betalt på en annen måte, men jeg føler at mengden styrke og løping har gått litt ut over råskapen og eksplosiviteten i spillet vårt for enkelte av jentenes del. Vi kommer til å tilpasse treningen litt mer til hver enkelt, sier Senstad.
Storhamar kommer også til å spille noen treningskamper før seriespillet dras i gang igjen, men mange blir det ikke.
Ikke favoritter, akkurat
I dag drar Storhamar-jentene på ny tur til Larvik. Forrige onsdag dreide det seg om cup. I dag gjelder det seriepoeng - uten at mulighetene for borteseier er blitt større av den grunn mot et Larvik-lag som har en fantastisk hjemmestatistikk.
På hjemmebane har ikke Larvik tapt en seriekamp siden det ble ettmålstap for Stabæk (27-26) 14. mars 1999!


- Veldig bra i 48 minutter


- For å slå Larvik, må vi treffe med alt samtidig som de ikke har dagen. Slik er det bare, sier Senstad.
- Vi var veldig gode i 48 minutter sist, men da gjorde vi dumme ting framover, og da benyttet Larvik anledningen til å score sju mål uten at vi greier å kvittere. Men vi viste at vi kunne plage dem lenge, sier Senstad, som ikke fikk med noen Storhamar-spillere i EM-troppen.
Det fikk derimot trenerkollega Karl Erik Bøhn. Larvik hadde ti spillere i bruttotroppen, men Thorir Hergeirsson tok til slutt ut åtte.
Karl Erik Bøhn er fornøyd med å ha åtte jenter i troppen, men sier at han ikke helt forstår begrunnelsen om at Linn J. Sulland ble vraket fordi hun har fått lite spilletid.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.