Storhamar - Gjøvik og Vardal 27-24 Storhamar-jentene jublet for bronse som om det var gull. Men bak jubelen forventer Kamilla Sundmoen at ledelsen kommer på banen med nye kontrakter. Ellers frykter hun at flere enn Maja Jakobsen forsvinner.
HAMAR: Det er bare Izabela Duda som har kontrakt med Storhamar neste sesong. Resten av jentene venter på å få klarhet i kontraktsforholdet.
- Vi har hatt en liten prat, og jeg håper å fortsette i Storhamar, men så lenge ingen ting er skrevet, vet jeg hva det blir til, sier Kamilla Sundmoen til HA-sporten.
- Må skje noe snart
- Hvis det ikke skjer noe snart, frykter jeg at flere enn Maja Jakobsen kan dra.
- Drar du?
- Jeg har ikke planer om det, men nå vil jeg ha kontraktsforholdet på plass. Jeg er lei av å vente, sier Storhamar-kapteinen.
Også Anja Edin gir uttrykk for at hun vil fortsette i Storhamar.
- Ja, jeg går bare og venter. Jeg tror de fleste jentene har lyst til å være her, og vi har jo vist at vi kan spille håndball. Det er bra treningskultur i Storhamar, og jeg tror virkelig vi kan få til noe, mener Anja Edin.
Senstad er enig
Arne Senstad har også sagt fra at han vil fortsette i Storhamar, men venter på å få signert kontrakten. Han forstår at spillerne begynner å bli utålmodige.
- Jentene har sagt at de er positive til å fortsette, men vi kan ikke sitte og se på at de går fordi klubben er for sent ute med kontraktene, sier han.
Årsmøtet utsatt til 4. mai
Utgangspunktet var at den nye sportslige lederen som skal velges, skulle fullføre kontraktskrivingen, men på grunn av at årsregnskapet ennå ikke er ferdig, er det ekstraordinære årsmøtet utsatt til 4. mai.
- Det er klart at vi ikke kan vente lenger nå, så jeg håper vi skal komme i gang med å undertegne kontrakter denne uka, sier sportslig leder Jørn Lyberg.
Han har forståelse for at jentene begynner å bli utålmodige.
Forstår spillerne
- Jeg hadde opprinnelig håpet å være i land med dette allerede i januar, men på grunn av den økonomiske situasjonen klubben var i, måtte det utsettes. Det hadde vært uredelig å tegne kontrakter som vi kanskje ikke ville greie å oppfylle. Nå har vi fått klarhet i det økonomiske, og dermed kan vi også gå i gang med å signere avtalene, sier Lyberg.
Han har inntrykk av at de aller fleste fortsetter, men Lene Jøranli legger opp, Maja Jakobsen går til Byåsen, søster Guro går trolig til en annen trønderklubb og Jane Lundstadsveen kan få problemer med å kombinere studier og håndball.
Vant til slutt
Den avgjørende bronsekampen ble litt av en thriller. Ikke fordi den var så god, men fordi den ble ganske så spennende. Storhamar startet slik de har gjort de siste kampene med misbruk av store målsjanser. Det var faktisk et reservepreget Gjøvik og Vardal som sto for underholdningen i 1. omgang, og Gjøvik-laget ledet 6-0 før Storhamar signerte sin første scoring. Da hadde det gått ni minutter av kampen.
Samtidig som Storhamar slet med avslutningene, var Gjøvik-keeper Tone Wølner i det umulige hjørnet. På stillingen 3-8 hadde hun reddet åtte av 11 Storhamar-skudd - flere av dem 100 prosentsjanser.
Storhamar greide likevel å dra det hele i land til slutt. Det gikk nesten 50 minutter før Storhamar kom i tet for første gang - på Betina Riegelhuths straffekast. Derfra og inn sikret Storhamar bronsen, en sterk prestasjon sesongen sett under ett.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00