HAMAR: Jubelbruset som tok byen etter hockeyguttas NM-gull fredag, hadde ikke rukket å legge seg da Storhamar måtte prestere lørdag kveld.

Forutsetningene var klare før kampen.
Unngå tap, og bli Norges tredje beste håndballag.
Det var press på den unge og urutinerte stallen.
Det taklet de på en glimrende måte.
Det ble en parademarsj fra ende til annen.
For Våg ble regelrett feiet ut av hallen sammen med pølsepapir og kaffekrus.

- Ser at pappa griner
- Det var deilig å komme i gang. Alle var litt nervøse. Men vi var klare og skjerpet. Jeg merket det allerede på oppvarmingen. Det har ikke alltid vært sånn, sier Kamilla Sundmoen.

Hamar-jenta var bemerkelsesverdig rolig etter kampen.
- Det har ikke gått opp for meg ennå. Men så ser jeg jo at pappa står her og griner, så jeg skjønner at det er spesielt. Etter en dusj og en øl tar jeg det nok til meg, jeg også, smiler 22-åringen.
På stillingen 8-1 til hjemmelaget forsøkte Våg å merke Izabela Duda ut av kampen. Da måtte Sundmoen og de andre ta ansvar.
- Det ble nesten en fordel for oss at de tok henne ut. Vi fikk jo så god plass.
Og Storhamar var suverene. Det tok 17 minutter før Våg fikk score sitt andre mål i kampen. Da hadde de blågule puttet på ti ganger. På det meste var ledelsen oppe i 15 mål.

Europacup neste år
- Vi skjønte at det skulle mye til for å rote bort dette. Jeg er så glad det ble en sånn kamp, jeg hadde ikke orket noe stillingskrig. Jeg var så sliten etter hockeykampen i går. Den var altfor spennende. Heldigvis var det ikke det i dag. Vi hadde full kontroll.

Sundmoen har ikke hatt sin beste sesong i år. Det liker hun dårlig. Nå innrømmer hun at hun er usikker på om hun fortsetter etter neste sesong.
- Det er så vanskelig i forhold til jobben. Jeg går turnus som sykepleier. Men går det bedre neste sesong, kan det jo hende jeg vil fortsette, også etter at kontrakten min går ut neste år. Jeg har ikke tenkt så langt ennå. Men neste sesong blir spennende, med europacup og videre satsing. Uansett skal jeg ikke tenke på det i kveld. Nå skal vi ta av, lover Kamilla.

Fløy høyt
Mens spillerne jublet som gale sammen med tilskuerne, satt Arne Senstad helt rolig på benken og så på.

- Dette er en helt vanvittig prestasjon. Jeg tror ikke folk helt skjønner det. Vi er blitt tippet til å rykke ned to sesonger på rad, men i stedet spiller vi Våg ut av hallen og kaprer bronsen. En perfekt avslutning på en stor sesong. Det er stort å levere dette i en sånn kamp. Vi avslutter med stil, smiler Storhamar-treneren.
Han får følge av Bertil Pålsrud.
- Dette er over våre forventninger. Hockeygutta leverte i går, og vi i dag. Det er bra for byen. Nå skal vi la det synke inn før vi ser mot sluttspill og neste sesong. Men dette er en herlig stimulans for videre satsning. Nå skal vi etablere oss i toppen, sier Pålsrud, som fløy høyt i går.
Men ikke høyere enn Marita Brennodden.
På pasning fra Kamilla Sundmoen, fikk hun æren av å sette inn det siste målet.
Flyveren var rå.
Den var herlig breial.
Den ble et fantastisk punktum på en jubelsesong uten like for Storhamar.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.