– Julepausa har vært tung, med mye løping og styrke, forklarer Storhamars assistenttrener Bent Svele til HA-sporten.

Storhamar-jentene møter søndag et annet topplag i førstedivisjon, Flint Tønsberg, til toppkamp. Det er en kamp Svele tror kan bli tøffere enn antatt, for hans elever.

Sist gang lagene møttes, vant Storhamar med klare sifre, 30–15. Slik blir det nok ikke søndag, forklarer Svele.

– I den kampen var vi veldig ålreite på hjemmebane, og de fikk kanskje litt sjokk av det. Men de har greid å snu det, og de vant alle kampene etter det, sier Svele.

Bedre fysisk

Under julepausen ble håndballjentene satt under et tøft treningsprogram fra klubbens trennerapparat. Da jentene møttes til trening igjen, etter pausen, mandag denne uken, var det en spillerstall i god form som møtte opp.

– Det så veldig fornuftig ut da vi dro til igjen på mandag. De har vært gjennom en skikkelig tung periode, forklarer Svele.

– Var det merkbar forskjell på formen til jentene?

– De var i hvert fall gode på mandag, det var en fantastisk trening. Det var litt ned igjen på tirsdag, men vi får se de siste øktene før vi møter Flint på søndag.

I romjula fikk også jentene en god bekreftelse på at formen var på riktig vei, da de slo eliteserielaget Rælingen med fem mål.

– Det var en god bekreftelse. Selv om de ikke selv synes de var gode i den matchen der, så tror jeg vi skal være i rute. Nå gjenstår den vanskeligste bortekampen, mot Flint, sier Svele til HA-sporten

Ser mot neste sesong

Bakgrunnen for det tøffe treningsprogrammet i jula er at trenerapparatet ønsker at spillerne skal stå bedre rustet til mer enn vårsesongen.

– Vi tenker ikke bare noen måneder fram, men det kommer en ny sesong til høsten, hvor vi forhåpentligvis spiller i eliteserien, så det er mye å forberede, forklarer Svele til HA-sporten.

– Vi har vært godt fysisk trent, men vi hadde en periode med ekstremt mange skader, hvor vi var helt nede i åtte spillere på trening og i match, så belastningen var hard, forklarer Storhamars assistenttrener.

Selv med et solid forsprang på utfordrerne i serien, tror Svele det kan bli kamp helt til døra om opprykket.

– Du kan aldri si at noe er «safe», men jeg synes vi er det klart beste laget, sier Svele, som gleder seg over at Malene Aambakk snart er tilbake i full trening.

Tøft

Linn-Marie Birkeland ble ikke overrasket da hun fikk vite om det tøffe juleprogrammet.

– Det var forventet, egentlig. Vi er fullt klar over at vi trener som et eliteserielag, og hver eneste økt vi har er ganske viktig, forklarer Linn-Marie Birkeland til HA-sporten.

Selv om det ikke ble noen fridager under juleferien, mener hun spillerne hadde godt av ekstratreningen de ble pålagt fra trenerne i klubben.

– Det har vært relativt hardt. Vi har hatt trening, eller økter, hver eneste dag. Det har ikke vært så mye fri. Men det er litt annerledes når man har egentrening og kan kjøre det når man vil på dagen, sier hun.

Hun forklarer at hun har merket framgang etter den pålagte egentreningen

– Jeg har merket veldig stor forskjell, spesielt på styrkebiten. Når vi kom tilbake fra ferien, så har treneren merket at alle har gjort det de skulle, og at vi har trent godt, forklarer Birkeland.

Selv om det ikke ble noe ekstra fri under høytiden, tok hun seg allikevel tid til å kose seg med den gode julematen.

– Det ble som det pleier, sier hun lattermildt.

– Vi trenger vel ikke ha så dårlig samvittighet i og med at vi trener så mye som vi gjør. Det er viktig å kose seg litt, også.

Nå gleder hun seg til vårsesongen, som skal sikre Storhamar opprykk til eliteserien.

– Hver eneste kamp er viktig for å nå de målene vi har satt oss. Vi møter Flint på søndag, som er en toppkamp, og det blir spennende, avslutter hun.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00