HAMAR: Hamars nybakte verdensmester i beachhåndball er en snartur innom hjembyen før hun flyr av gårde til ny håndballjobb i tyske HC Leipzig.
Rannveig brukte påsken til å bestemme seg for om hun skulle fortsette i danske Esbjerg eller reise til et nytt land. Eller returnere til Storhamar.
- Jeg fikk muligheten til å komme til Leipzig og se laget i en kamp, og det var veldig positivt på alle måter, sier Rannveig Haugen til HA-sporten.
Store forventninger
Leipzig-trener Heine Jensen har sett Rannveig i både Storhamar og Esbjerg, og han har store forventninger til Hamar-jenta.
- Jeg har først og fremst hentet Rannveig til klubben for å stabilisere forsvaret vårt, sier den danske treneren.
- Jeg håper også å utvikle henne som toveisspiller. Jeg har lyst på det.
- Rannveig tar et stort skritt med denne overgangen. Hun møter et nytt språk, og det er et stort forventningspress på håndballaget i Leipzig. Vi har et snitt på 2.500 tilskuere på seriekampene våre, i Champions League er det mellom 3.000- og 4.000 i hallen og i seriefinalen mot Leverkusen hadde vi 6.000 tilskuere. Det er et stort steg å ta også rent menneskelig. Derfor har vi satset på Rannveig, sier Jensen.
At det kan koke i hallen, fikk Storhamar oppleve i EHF-cupen for snart to år siden.
Stort med Champions League
HC Leipzig er store i tysk håndball, og som tysk mester, er de igjen klare for Champions League.
- Det er et veldig høyt nivå i Champions League, fastslår Heine Jensen. - Vi møter klubber som har bedre spillere enn mange landslag.
I fjor tapte jentene hans blant annet for Larvik i denne internasjonale turneringen.
- Kjempegøy
At jeg skal få spille Champions League, er kjempegøy. Det er kanskje den eneste gangen i livet, sier Rannveig.
I gruppespillet møter hun og HC Leipzig østerrikske Hypo Niederösterreich, spanske Itxako Reyno De Navarra - og et lag til som blir klart senere.
At Heine Jensen også vil satse på Rannveig som angrepsspiller, setter hun stor pris på etter nærmest å ha vært ren forsvarsspiller i fire år.
- Først ble det to år i Storhamar med bare forsvarsspill, så to i Esbjerg. Men jeg fikk være med mer framover i Esbjerg. Har trent mer på det, og skuddet er bedre enn på lenge. Ikke kjenner jeg noe mer til skulderskaden heller. Det beste er å få spille begge veier, men det vil nok ta litt tid å komme ordentlig inn i det igjen, sier Rannveig, som var en fryktet skytter før hun pådro seg en skulderskade.
To norske jenter i Leipzig
I Leipzig blir hun lagvenninne med to andre norske jenter; Mette Ommundsen, som er samboer med trener Jensen, og Renate Urne. Urne ble mye brukt i forsvar, men er nå gravid, og det er blant annet hennes rolle i laget Rannveig vil gå inn i.
- Vi begynner å trene torsdag, men jeg reiser ned noen dager før for å få ordnet en del praktiske ting. Jeg har allerede fått et godt inntrykk av byen, når jeg kommer nedover, har Renate lovet å vise meg rundt i Leipzig, forteller Rannveig, som også skal begynne på språkkurs. Det vil si: HC Leipzig har engasjert en lærer som skal kjøre et intensivkurs med Hamar-jenta det første halvåret.
- Håper å jobbe
- Det er viktig å lære seg språket, for på trening og i kamp går alt på tysk. Dessuten håper jeg på å få brukt utdannelsen min i en deltidsjobb etter hvert, sier Haugen som har bachelorgrad i organisasjon og ledelse.
Gleder seg
Da Rannveig reiste til Esbjerg for to år siden, grudde hun seg i starten for å komme til et nytt miljø uten noen kjente.
- Jeg var litt småkvalm da jeg dro nedover til Danmark. Men nå gleder jeg meg. Det har vært så gøy å spille i Danmark og lære andre kulturer, og nå kommer jeg til å oppleve noe nytt i Tyskland.
- Hva blir det etter dette?
- Det vet jeg virkelig ikke. En vet aldri hva som skjer, men jeg har lyst til å spille håndball i flere år hvis kroppen tåler det. Kanskje det hadde vært fint å avslutte karrieren i Spania for å lære seg spansk? filosoferer Hamar-jenta.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00