Forsvarsspillet har aldri vært Anja Edins (28) sterkeste side som håndballspiller. Men i de siste kampene har hun framstått som en forsvarsener.
Hamar
I går hadde Anja og de andre Storhamar-jentene forberedt seg på å møte en av verdens beste angrepsspillere, Kristine Lunde-Borgersen. Nå slapp de det etter som Vipers-spilleren måtte bli hjemme i Kristiansand på grunn av sjukdom, men Storhamar-jentene ble ikke mindre inspirert av den grunn.
Gode vilkår
En opplagt Anja Edin fikk gode arbeidsforhold i angrep da Vipers la ut to forsvarsspillere på Kamilla Sundmoen og Betina Riegelhuth. Edin benyttet seg av rommene i Vipers-forsvaret både til å score og være nest sist på scoringer.
I tillegg var hun en ener i Storhamar-forsvaret, slik at Stine Lidén i buret fikk gode arbeidsforhold til en redningsprosent på over 57 prosent i 1. omgang.
Startet med Elverum
Forsvarsarbeidet har ikke vært impulsive Anjas beste styrke tidligere. Det fikk hun også beskjed om da hun var landslagsaktuell, og for forbedre seg, ringte hun Christian Berge for to år siden og spurte om hun kunne få trene litt med Elverums herrer.
Nå er det et tilbakelagt stadium, og Storhamar-trener Arne Senstad har lagt ned mye tid med Anjas forsvarsarbeid.
- Jeg føler også selv at jeg er blitt bedre, men så har jeg også hatt større fokus på forsvarsjobben.
Skadet kneet
- Skadesituasjonen min har faktisk hatt sitt å si for forbedringen. Da jeg ble skadet i kneet, kunne jeg ikke løpe så mye, og da spilte jeg bare forsvar. Arne Senstad har hatt mye fokus på det, og vi har gjort en jobb. Også har det blitt et godt samspill og samarbeid med Lise Løke, Kamilla Sundmoen og meg, mener Anja.
Hun synes det beste med gårsdagens kamp var at jentene satt igjen med en god følelse av å ha slått Vipers, og at det ikke sto på innsatsen i 2. omgang, selv om de ikke greide å følge opp den gode 1. omgangen.
Også trener Arne Senstad roser Anja for den store forbedringen som forsvarsspiller.
- Vi har jobbet mye med Anjas forsvarsarbeid, og nå har vi en skikkelig treer der hun, Kamilla Sundmoen og Lise Løke løste det veldig bra sammen før pause.
- Vi spilte en veldig bra 1. omgang, og spillerne var resolutte i alle spillets faser, sier Senstad, som ikke var like godt fornøyd med 2. omgangen.
Nå er Storhamar oppe på bronseplass igjen etter at Tertnes tapte for Flint.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00