SKIEN: - Neste år skal vi til finalen, smilte Anja tappert der hun omringes av supportere.

Hun er som en magnet på unge håndballspillere, og etter kampen var flere unge Storhamar-supportere nede på banen med trøstende ord og et lys i gave til Anja Edin.

- Kan ikke dra
Etter gårsdagens semifinaletap kunne hun nemlig fortelle HA-sporten at hun fortsetter i Storhamar også neste sesong etter at det en periode har vært litt uvisst om hun skulle reise hjem til Skien igjen.

- Nei, jeg kan ikke dra fra dette, sier Anja.
- Jeg tror laget kan bli veldig bra neste sesong, og selv om det ikke så sånn ut i dag, har vi vist at vi kan. Vi har vært flinke til å tilpasse oss et nytt spillesystem, sier 26-åringen, som sammen med Kamilla Sundmoen har vært flink til å ta lagansvar etter at Izabela Duda ble langtidsskadd.

- Blitt glad i Hamar
- Hva er årsaken til at du velger å fortsette i Storhamar?

- Det er troen på at vi kan vinne noe, og så er det så mange flotte mennesker i klubben jeg ikke kan dra fra. Jeg har rett og slett blitt glad i Hamar.
- Samtidig ble jeg smigret da Gjerpen tok kontakt og ville ha meg tilbake. Men det var feil tidspunkt. Jeg kunne ikke gå og tenke på dette og gjorde kort prosess, sier Skien-jenta med «fearless» tatovert på underarmen.
- Dere var ikke mye fryktløse mot Våg?
- Jo, vi var det, men fallhøyden blir stor når vi er favoritter. Vi var ikke der vi skulle være i dag, og jeg kan nok være enig i at 1. omgangen vår nok er den dårligste omgangen vi har spilt denne sesongen, sier Anja Edin til HA-sporten.

Kom dårlig ut
Storhamar kom fryktelig dårlig ut i denne kampen. På den tiden Vågs Ingun Birkeland brukte å sette inn sju mål alene, greide Storhamar bare å putte to ganger.

1. omgangen må ha vært en av de svakeste Storhamar har spilt siden de rykket opp i eliteserien.
Det gikk fryktelig trådt. Våg sto på og jobbet som hissige klegger, og det meste gikk i stå både offensivt og defensivt for Storhamar. Avslutningene skulle på død og liv presses inn i midten, men der var lukene som regel stengt.
Arne Senstad skiftet både formasjoner og spillere, men det ville seg rett og slett ikke i 1. omgang. Tekniske feil og svake avslutninger var og ble gjennomgangsmelodien.

Sterk periode
Slik startet også 2. omgang, og det gikk nesten fem minutter før det gode, kvikke Storhamar-spillet begynte å sitte.

Opphentingen hadde startet, og Vågs åttemålsledelse ved pause skrumpet stadig inn.
Snaue ti minutter brukte Arne Senstads jenter å utligne Vågs ledelse til 19-19. Det ble 20-20 og 21-21, men så greide Våg å score fem ganger, mens Storhamar bare kvitterte en gang.
Dermed stakk Våg av gårde igjen og vant til slutt 32-25.
Storhamar hadde i utgangspunktet en alle tiders sjanse til å spille seg til formiddagens finale mot Larvik, men misbrukte muligheten. I stedet blir Anja Edin og Storhamar-jentene tilskuere når Våg møter Larvik…
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00