Thorir Hergeirsson presenterte i dag en EM-tropp med fire åpne plasser. På ventelisten sin hadde landslagssjefen ni spørmålstegn; det vil si at det er ni spillere som kjemper om fire EM-plasser. På denne listen finner vi de to Storhamar-spillerne Betina Riegelhuth og Maja Jacobsen. I tillegg er tidligere Storhamar-spiller, Maren Gundersen, aktuell som strekspiller.

Bygger lag

Betina kjemper om en venstre backplass sammen med Emilie Hegh Arntzen, mens Maja er en av fem venstrehendte spillere som er aktuelle til to plasser sammen med Ida Bjørndalen, Amanda Kurtovic, Stine Skogrand og Linn Jørum Sulland.

- Vi bygger et lag som skal bli bra for framtiden, og vi har fortsatt noen spørsmål vi ønsker svar på, sier Hergeirsson.

- Jeg har lyst til å se spillere som er tilbake, i mer kampaktivitet, men samtidig ønsker jeg å ha hele troppen på plass til vi samles foran Møbelringen Cup, sier Hergeirsson.

Betinas skudd

Om Betina Riegelhuths sjanser sier han:

- Betina har gjort det bra når hun har fått sjansen på landslaget, og har en råskap i skuddet som er bra for oss. Hun har også tatt steg forsvarsmessig, så det blir en totaltvurdering, sier Hergeirsson som har unge  Emilie Hegh Arntzen som alternativ 

Disse 12 er uttatt: 

Målvakter: Kari Aalvik Grimsbø, Silje Solberg.

Utespillere: Camilla Herrem, Sanna Solberg, Ida Alstad, Veronica Kristiansen, Karoline Dyhre Breivang, Stine Bredal Oftedal, Nora Mørk, Linn-Kristin Riegelhuth, Heidi Løke, Pernille Wibe.

Ytterligere fire spillere tas ut senere.

EM arrangeres i Ungarn og Kroatia fra 7. til 21. desember.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00