HAMAR: Til dere håndballentusiaster som nå setter kaffen i vrangstrupen, fordi dere fikk inntrykk av at en av Storhamars fremste skyttere skal begynne å stå i mål, kan vi berolige dere om at det ikke er realistisk.
Betina Riegelhuth er nemlig med i Norges VM-tropp i beachhåndball, som for tiden går i tyrkiske Antalya. I beachhåndball har det seg slik at gode skyttere brukes som keepere offensivt. Fire spillere er på banen til enhver tid, og i angrep bytter man ut keeperen og setter innpå en spiller med vest.
Og det er her Storhamar-spilleren kommer inn.

Slo Tyrkia

Som det går fram her er beach-håndball ganske annerledes enn vanlig håndball. Kampene spilles over to omganger på 10 minutter, og det spilles om to kamppoeng.
Mot Tyrkia ble det 2-0-seier til de norske jentene, og Betina gjorde fire målpoeng. Dersom den offensive keeperen scorer får laget to poeng. Det samme antallet oppnås dersom man scorer på en flyver eller en piruett. Vanlige mål gir kun ett, og derfor uvanlig i denne sporten.
- Jeg storkoser meg her. Deilig med et lite avbrekk fra vanlig håndball. Å spille beach er veldig artig, sier Rigelhuth til HA-sporten.

Ti poeng mot Brasil

Mot Brasil tapte Norge på shootout (straffekonkurranse) etter at de vant hver sin omgang. I kampen gjorde Betina 10 poeng, men det holdt ikke til seier.
Norge tok sølv i EM i fjor, og vant prøveturneringen før dette mesterskapet. Noen konkret målsetting har landslaget derimot ikke:
- Nei, det har vi ikke diskutert. Men vi har selvfølgelig en ambisjon om å gå videre til mellomspillet og så får vi se, forteller Betina, som ennå ikke har skrevet under for Storhamar, men som sannsynligvis gjør det når hun kommer tilbake fra Tyrkia.
I dag spiller Norge mot Kina og Spania. I morgen er det Ungarn.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.