Storhamar-Oppsal 39-17 Linn-Marie Birkeland (20) scoret bare 12 mål gjennom hele fjorårets sesong for Storhamar. I sommer har hun gått i seg sjøl. Nå er ungjenta full av selvtillit, og i gårsdagens treningskamp scoret hun fem mål.
HAMAR: Til forskjell fra i fjor, spilte Birkeland på fire forskjellige posisjoner i gårsdagens treningskamp mot Oppsal. Fjorårets venstrekant, har i år blitt en mye mer allsidig spiller.
- Jeg har fått mye mer tillit i sommer, noe som gjør at jeg har fått bedre selvtillit, forteller Birkeland.

Aldri vært bedre trent
Ettersom Storhamar hentet venstrekanten Gina Lorentsen i sommer er det større konkurranse for 20-åringen.
- En ekstra venstrekant betyr større konkurranse. Jeg vil ta opp kampen.
Til tross for at Birkeland hadde kyssesyken og var lagt inn på sykehus i mars, har forberedelsene til denne sesongen vært bedre enn noen gang.
- Det har vært en hard oppkjøringen, og jeg bestemte meg for å kline til.
Hun har aldri vært bedre trent enn nå og synes det er deilig.

- Vil bevise
I gårsdagens treningskamp viste Birkeland at hun har løftet seg både i forsvarsspillet og framover på banen.
- Jeg føler at det har kommet en liten djevel inni meg, ler gårsdagens femmålsscorer.
Hun har et klart mål om å vise seg mer fram denne sesongen, og vise at hun kan spille bra og stabilt på et høyere nivå.

Senstad fornøyd
Trener Arne Senstad er også fornøyd med det steget Birkeland har tatt i løpet av sommeren.
- Hun har slitt litt med sykdom, men jeg har sett hele sommeren at hun har bestemt seg.
Senstad innrømmer at han har forsøkt å fyre opp ungjenta litt ekstra foran denne sesongen. I betaling har han fått igjen en langt mer allsidig og sulten spiller.
- Vi har tynn stall, og det er viktig å ha en spiller vi kan bruke på flere plasser. Linn-Marie har fine bevegelser og finter, og gjør de tingene hun blir satt til. Man ser at hun har blitt et år eldre, sier en fornøyd Senstad.
Det var ikke bare Birkeland Storhamar-treneren var fornøyd med etter gårsdagens storseier.
- Kampen var veldig positiv, og det ser ut som flere og flere av spillerne er tilbake i form. Tatt i betraktning at Oppsal er et første divisjonslag, syns jeg at vi er i rute til seriestart, avslutter Senstad.

Edin toppscorer
En annen Storhamar-spiller som markerte seg i gårsdagens treningskamp, var landslagsspilleren Anja Edin.
Hun ble toppscorer med 11 mål. Betina Riegelhuth var også god, og scoret åtte.
Storhamar manglet en syk Lise Løke, mens Nina Arnfinnsdottir var i Trondheim.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.