Sven Arild Storberget
sporten@h-a.no
OPPSAL: Trener Atle Bronkebakken hadde problemer med å holde seg på bakken etter at finaleseieren over Fjellhammer var et faktum i går ettermiddag.

- Jeg er utrolig stolt av jentene, som virkelig står sammen som et lag og drar dette i land Alle bidrar og gir absolutt alt. Dette er det gjeveste som kan vinnes i 16-årsklassen, og dette er rett og slett en enorm prestasjon. Det er nesten så jeg må klype meg i armen, sier Bronkebakken til HA-sporten.

Seier og tap
Sluttspillet i den såkalte Postenserien startet med gruppespill lørdag. To grupper med de seks beste lagene i landet skulle måle krefter. Storhamars første oppgjør var mot Stord, og med seier ville semifinaleplassen være sikret. De slo vestlendingene 19-17, og dermed var det rom for å eksperimentere litt i lørdagens andre match. Da stod nettopp Fjellhammer på motsatt banehalvdel, men det var en helt annen kamp enn gårsdagens finale. Storhamar tapte hele 14-21, men trener Bronkebakken innrømmer at han hadde sine baktanker.

- Vi rullerte veldig i laget, og var bevisste på å ha noen kort i bakhånd til en eventuell finale, sier Bronkebakken.

- Fantastisk keeper
I gårsdagens semifinale var Halsen motstander. Storhamar tok grep mot slutten og vant til slutt 28-25. Dermed var det duket for finale og nok en kamp mot gruppespillkompis Fjellhammer.

De blågule framstod som et kompakt og godt lag, og viste seg fra en helt annen side enn dagen før.
- Det var en tett og jevn kamp, men vi leverer innsats til fulle. Marlene Andersen står fantastisk i mål, forsvarsspillet er trygt og godt og jentene melder seg framover på banen, sier Bronkebakken.

Lag med stor L
Storhamar framstod virkelig som et lag med stor L, som hånd i hånd med en keeper i kjempeslag, gjennomførte en prikkfri finalekamp. Målvakt Marlene Andersen (17) leverte fire meget gode kamper, og var den berømte muren på målstreken i perioder.

- Å stå fire så tøffe kamper og holde nivået oppe, er ingen enkel oppgave, men Marlene er vanvittig bra i mål, og har imponert voldsomt i helga, sier Bronkebakken.

- Undervurderte oss
Selv var Andersen et eneste stort smil etter at gullmedaljene var delt ut.

- Jeg tror ikke det har gått helt opp for meg ennå. Vi hadde som mål å kvalifisere oss til sluttspillet, men at vi skulle stikke av med seieren, var det ingen som hadde trodd, sier Marlene Andersen. Hun tror Fjellhammer undervurderte Storhamar, etter den komfortable seieren på lørdag.
- Jeg tror vi overrasket dem. I går spilte vi dårlig, men vi visste at vi har et bra nok lag til å slå dem. Det var skikkelig deilig å snyte dem for seieren, jeg tror de var sikre på å ta, sier den blide målvakten, som altså spiller på Norges aller beste J16-lag.


Fakta side 29
.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.