Bekkestua
«Sweet Caroline» runget ut av høyttalerne i Nadderudhallen før bronsekampen lørdag - for hjemmelagets landslagstalent Karoline Næss.
Lite visste hjemmepublikumet hvor treffende låten var, men det var Storhamars Karoline som var banens gigant. Næss ble statist mens Fredriksen var en av enerne i forsvar, banket inn åtte mål og viste vei da lagvenninnene ble passet godt på.
Årsaken tror hun er enkel.

Redusert jobb - bedre jobb

- Jeg har jobbet for mye ved siden av håndballen i høst, og ikke hatt tid til nok fysisk trening og restitusjon ved siden av håndballtreningene. Nå har jeg redusert jobbingen litt og fått resultater, smiler Fredriksen.
Med andre ord har hun fått smake på hverdagen til de beste håndballspillerne i Norge, de som blant annet spiller i Larvik og Byåsen, som Storhamar forsøker å nærme seg i toppen av tabellen.
Det er en tøff oppgave så lenge Storhamars spillere jobber ved siden av, og flertallet av klubbene i Norge i ikke har økonomi til å gi like konkurransevilkår.

Kompletterer

De siste sesongene har Storhamar handlet mye om venstresida av angrepet. Izabela Duda, Betina Riegelhuth, Anja Edin med flere. Høyresida med en venstrehendt spiller har vært litt «missing link». Det har gjort de gule og blå lettere å stoppe, mye av jobben har vært gjort ved å ha fokus på å stoppe to av tre bakspillere.
Mer overskudd og bedre form har gitt Karoline mer sjøltillit. Samtidig har hun jobbet mye for å bli tøffere og mer aggressiv, og å bli den topp nasjonale høyrebacken laget trenger. Summen er både flere taklinger og flere avslutninger.
- Jeg vet at når jeg gir 100 prosent funker det bra, men når jeg bare har 60-70 prosent er jeg elendig. Det handler om å være nær 100 så ofte som mulig.

Roser høyresida

Lørdag fikk Fredriksen voldsom skryt av lagkaptein Kamilla Sundmoen.
- Det er utrolig morsomt at hun får uttelling for den jobben. Tidligere gikk hun mye sideveis, nå går hun rett på mål og er knalltøff. Hu er skikkelig vanskelig å stoppe når hu bruker farta si. I dag var det høyresida som var vår klart beste, med Karoline og Maja. Og Stine i mål, legger Sundmoen til.
Hun tror Storhamar kan ta ytterligere et steg videre dersom laget klarer å framstå mer komplett framover. Det håper også trener Arne Senstad.
- Karoline var god i 2. omgang mot Tertnes, og veldig god i dag. Jeg håper hun kan klare å ta med seg disse opplevelsene videre, for hvis vi skal ta et steg videre er vi avhengig av at alle bakspillerne kan prestere i de viktige kampene, hvis ikke blir vi for lette å lese.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00