HAMAR: Årsaken til den første var at klubben i god tid til neste sesong hadde fått orden på økonomien, og nå tilhører en annen lisenskategori.

Den første begjæringen ble avslått av styret i Norges håndballforbund, men på bakgrunn av John Christian Eldens vurdering av regelverket, håper Storhamar at forbundet nå bruker sunn fornuft.

Uheldig situasjon
- Vi kommer til å be om at begjæringen vurderes på nytt, med bakgrunn i det Elden har konkludert med. Vi håper forbundsstyret ser den uheldige situasjonen med at det ikke er noen reell ankemulighet, sier Svein-Erik Edvartsen.

Da avgjørelsen om minuspoeng kom, hadde håndballforbundet unnlatt å informere om ankemuligheter.
Først da Storhamar tok kontakt med forbundet fikk de vite hvilke muligheter som fantes. På bakgrunn av dette sendte klubben en begjæring om omgjøring, som altså ble avslått.
I dette svaret, ble det opplyst om ankemulighetene og gebyret for å anke.

Skille sport og ledelse
- Lisens er tillatelse til deltakelse i framtiden. Så lenge bekreftende tiltak er på plass i rimelig tid før en sesong, er det vanskelig å se at dette ikke skal tas hensyn til, slik håndballforbundet ikke vil. Dette framstår som meningsløst byråkratisk, sier Edvartsen.

I framtida vil Storhamar også be om at det skilles mellom sport og klubbadministrasjon.
- Vi synes det er feil at spillerne skal bli straffet for at noen i en klubbledelse ikke har gjort en god nok jobb. Derfor bør det være andre sanksjonsmuligheter.

Inneværende sesong
Fra før har Elverum-leder Kjell Kulvedrøsten uttalt at det ikke bør være slik at en klubb straffes i ettertid. Årsaken er at det da er nye ledere og spillere som gjerne har tatt over.

Kulvedrøsten har uttalt til HA-sporten at forbundet fint kan klare å straffe et håndball-lag i inneværende sesong, fordi det er tallene den 31.12 hvert år som legges til grunn.
- Forbundet rekker fint å bestemme en straff før sesongen er slutt, noe som vil være mer rettferdig, da Kulvedrøsten da.
PS! Generalsekretær i Norges Håndballforbund, Per Otto Furuseth, er på ferie, og var ikke tilgjengelig for kommentar.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00