HAMAR: Dersom du ønsker å se mange scoringer i håndball, er Storhamar laget du bør følge. I snitt scores det 58 mål i hver kamp Hamar-laget er i aksjon. Legger vi sammen 397 scorede og 358 innslupne mål er det scoret 755 mål i de 13 eliteseriekampene Storhamar har vært involvert i denne sesongen.
Mange baklengs også
Tallene forteller også med all tydelighet at Storhamar har en tendens til å slippe inn mange mål.

358 baklengs står det svart på hvitt på tabellen, og det er bare Stabæk og Gjerpen som har plukket ballen ut av egne nettmasker oftere. Gjerpen har 366 baklengs (på 12 kamper), mens Stabæks tall er 365.
- Pluss og minustallene skulle kanskje fortelle om både glede og hodebry, Arne Senstad?
- Jeg er veldig godt fornøyd med det offensive. Her har vi jobbet inn flere varianter som vi lykkes godt med.

Elementære feil
- Men det defensive.?

- Vi kan jo si at det er underholdende med mange mål så lenge poengene blir igjen i Hamar, men det defensive har hele tiden vært litt trøblete. Og det er litt frustrerende at vi ikke har knekt den koden. Defensivt har vi en tendens til å gjøre de samme feilene gang på gang. Det går egentlig på elementære ting, og vi er ikke nøye nok - verken individuelt eller som lag. Vi blir tatt på basisting, og det fører til usikkerhet.
- I og med forsvarsspillet er så ustabilt, blir det vanskelig for målvaktene også, sier Arne Senstad, som også tar selvkritikk på at forsvarsspillet ikke er blitt bra nok.

- Vet at de kan
Han er klar på at det blir vanskelig for Storhamar å bli nummer tre i serien hvis de ikke tetter igjen bedre bak.

Senstad ser naturligvis at han mangler den typiske forsvarssjefen som er så viktig for et lag.
- Men vi har jo sett at forsvarsspillet kan sitte, og stabilitet bak er viktig for å ta med seg trygghet også i det offensive spillet, sier Senstad.
- Det kan fort skje at det blir litt for mye fokus på at spillerne ikke kan spille forsvar, men jeg vet jo at de kan, fastslår treneren.

Mot Nordstrand
I kveld møter Storhamar et offensivt Nordstrand-lag med svært viktige nøkkelspillere i Else-Marthe Sørlie Lybekk og Jeanette Nilsen som har gjort comeback i mål.

Storhamar tapte sesongens første møte med Nordstrand 30-26 i Oslo, men bortsett fra det, har Storhamar slått Nordstrand i samtlige fire seriekamper de foregående årene.
Hvis Storhamar følger snittet i antall scorede og innslupne mål i kveldens seriekamp, ligger det an til 31-28-seier når Nordstrand kommer på besøk i Prestrudhallen.
Kamilla Sundmoen og kompani er heller ikke enkle å ta i Prestrudhallen. Vi må tilbake til serieåpningen mot Larvik 12. september for å finne sesongens eneste hjemmetap så langt i seriespillet. De tre andre tapene har kommet borte mot Nordstrand, Larvik og Gjøvik og Vardal.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00