TRONDHEIM: - Anja svarte absolutt på tiltale, fastslår Arne Senstad.

26-åringen scoret åtte mål og var nest sist på nesten det dobbelte. Hun ble da også kåret til Storhamars beste spiller i går kveld.*


- Har tatt det positivt

- Vi som jobber med henne hver dag, vet hvor stort potensial Anja har, og når hun er så god som nå, er hun der hun skal være, mener Senstad.

Foran møtet med Byåsen utfordret han Anja på å gå i bresjen for Storhamar og ta med seg de gode følelsene fra landskampene inn i Storhamar-laget.
- Anja har fått mye oppmerksomhet. Hun har tatt det positivt og var helt sjef i dag - slik hun har vært det i oppkjøringskampene også. Når hun styrer spillet som nå, er hun veldig viktig for laget, fastslår Storhamar-treneren.


Luksusproblem

Han har hatt et luksusproblem i å velge mellom Anja og Kamilla Sundmoen i playmakerrollen i Storhamar.

- Begge har vært gode i denne rollen, og det betyr at den andre må inn i en annen rolle. Som ving eller back. For jeg trenger begge på banen.
- Begge ønsker å spille i playmakerrollen, og tidvis har Kamilla vært best, men nå svarte Anja absolutt på tiltale.
- Jeg har et bra samarbeid med Kamilla, fastslår Anja.
- Når hun spiller, bakker jeg opp Kamilla, og når jeg spiller bakker hun opp meg. Jeg spiller der jeg får beskjed om å spille, men trives best i playmakerrollen.


Godt samarbeid

- På landslaget fikk Thorir Hergeirsson et nytt angrepsvåpen med Anjas frispilling av Heidi Løke på strek.

I Storhamar blir det også mål av samarbeidet mellom Anja og Heidis søster, Lise.
I går sto Anja for 10-15 målgivende pasninger, og flere av dem satte sjumålsscorer Lise i mål.
- Samarbeidet blir bare bedre og bedre, og for meg er det like viktig å være nest sist på et mål som å score selv, fastslår Edin.


Bare Larvik som vinner

Etter et begivenhetsrikt landslagsopphold, var Anja og Storhamar nær ved å stå for den store sensasjonen i Trondheim Spektrum i går kveld.

Etter hva HA-sporten forstår, må vi tilbake til 14. september i 2003 sist Byåsen gikk på poengtap i seriespillet på hjemmebane mot andre lag enn Larvik. Da vant Tertnes 28-23.
Storhamar var veldig nær den store bomben i går kveld. Hamar-laget ledet 32-30 to minutter før slutt, men to mål av Ida Alstad og fire misbrukte Storhamar-sjanser gjorde at det ikke smalt.

- Og dermed røk prikken over i'en for ei alle tiders håndballuke for Anja Edin også?

- Det er nesten så jeg har lyst til å grine, og selv om vi ga fra oss ledelsen, synes jeg dette ble prikken over i'en. Vi viste at vi kan kjempe mot de beste, og i dag var det en kjempeherlig lagmoral. Slutten må vi glemme. Vi tok med oss ett poeng.


Skulle bare leke oss

- Og selv tok du Arne Senstads utfordring og gikk i bresjen for laget?

- Arne var veldig flink med oss før kampen. Han ba oss gå ut på banen for å leke, og det passer meg godt, smiler Anja.
- Vi gikk utpå med senkede skuldrer. Og vi svarte dem som har godtet seg over at vi har trøblet i starten etter at vi gikk ut og sa vi gikk for medalje før sesongen.

- Men faktum er at Storhamar har hatt kjempestigning det siste halvåret. Så fikk vi to blemmer mot Larvik og Selbu, men til tross for tap mot Nordstrand, var det framgang. I dag var vi tilbake der vi skal være, sier Anja Edin til HA-sporten.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.