HAMAR: - Etter å ha gått ei runde med meg selv, sa jeg nei til rekruttlandslaget og er lykkelig med det valget, sier Anja Edin til HA-sporten.
- Jeg fikk et slag i trynet da jeg først ikke ble tatt ut til World Cup. I ettertid har jeg gitt alt, men det har tydeligvis ikke vært godt nok.

EM-sjansene
- Gir du opp landslaget?
- Nei, jeg skal trene og kjempe om en plass hver eneste dag, men mener jeg har bedre av å trene i Storhamar enn å spille to kamper med ukjente medspillere.
- Hva med EM-sjansen nå?
- Den røk nok allerede i World Cup i Danmark, mener Edin, som selv føler seg bedre enn noen gang på håndballbanen.
Akkurat det mener Storhamar-trener Arne Senstad også.
- Jeg er fryktelig overrasket over at hun ryker ut nå som hun har hatt sin beste periode i Storhamar noen sinne. Det skjønner jeg ikke. Anja har aldri vært på et høyere nivå, sier Arne Senstad.

Ville ha Anja til Island
Thorir Hergeirsson sier til HA-sporten at han respekterer Anjas valg, men han syntes det var dumt etter som han hadde tiltenkt henne en sentral rolle på rekruttlandslaget, som skal spille to kamper mot Island.
- Vi har tatt ut 20 spillere til treningssamling i Larvik, og denne gangen bikket hun ut. I fjor bikket det hennes vei da VM-laget ble tatt ut, sier Hergeirsson.

- Må ha lyst til å være med
- Fraskriver hun seg med dette muligheten til å komme med på EM-laget?
- EM-troppen er ikke tatt ut, men det er et signal til oss. Anja sier hun fortsatt vil jobbe for å komme med på landslaget, og det er bra. Det er frivillig å være med på landslagene, men spillerne må ha lyst til å delta, sier Hergeirsson.
- Kamilla burde vært med
Arne Senstad er minst like fortørnet over at Kamilla Sundmoen ikke har fått plass i A-lagstroppen.
- Når jeg ser hvilke spillere Hergeirsson har valgt, føles det urettferdig at Kamilla ikke er med blant de beste. Kamilla og Stabæks Stine Bredal Oftedal er like typer, og da de møttes i forrige uke, så presterte Kamilla på et helt annet nivå enn Stabæk-jenta. Og dette sier jeg med all respekt for Bredal Oftedal, som er en spiller jeg har sansen for. Men Kamilla har vært så utrolig god i seriespillet sammen med Anja Edin at hun fortjente sjansen, mener Senstad.

To i rekruttroppen
Kamilla er i rekruttroppen sammen med Gina Lorentsen, mens Betina Riegelhuth ble vraket.
Om Kamilla sier Hergeirsson:
- Hun har vært god for Storhamar, og spilte til godkjent i Tsjekkia, men foreløpig ligger hun og jager litt bak de vi har tatt ut i A-troppen. Det er hvass konkurranse om plassene, sier Thorir Hergeirsson.
I kveld får Hamar-jentene en ny sjanse til å vise kvalitet når de møter Sola til seriekamp på Sola.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00