HAMAR: Jeg tror Thorir Hergeirsson gjør lurt i å la Anja Edin få en del spilletid i de første kampene. Det er da de norske jentene skal spille på seg selvtillit, og hvis Anja får enda mer enn den naturlige selvtilliten hun allerede har, vil Thorir få en joker han kan kaste inn på banen når det drar seg til mot slutten av mesterskapet.

For det vil komme kamper hvor det norske angrepsspillet vil gå i stå. Kamper hvor langskytterne bare treffer blokken eller skyter over. Og kamper hvor kontringene ikke sitter.
Da må Norge finne på noe annet.
Og det er da Anja Edin skal løse floken med sine geniale innspill.

Leter etter det geniale
Anja har et blikk for spillet som er helt eksepsjonelt. Hun er briljant i innspillsfasen. Ikke bare fordi hun har blikket, men Anja er en slik type at for henne går det nesten sport i å få til det perfekte innspillet framfor å score selv - hun er en ballspiller som gjerne ser etter det geniale og opplever en form for tilfredsstillelse når hun får det til.

Jeg synes Anja vokste med en gang hun fikk sjansen på landslaget. I Storhamar var hun også god - i enkelte kamper - men kvalitetene hennes ble ikke dyrket på samme måte i klubblaget som de nå blir gjort på landslaget.
Det er fortsatt sånn at hun noen ganger blir fristet til å prøve litt for mye. Men la henne gjøre det. Anja skal ha skryt for at hun er den hun er, som ikke er redd for å prøve. Hun gjemmer seg ikke bort når det koker.
Og samspillet med Heidi Løke vil gjøre at Anja får mange målgivende pasninger til verdens beste strekspiller.
Men jeg håper at Anja ikke bare ser etter sin tidligere klubbvenninne, for det vil bli åpninger for at hun selv kan gå gjennom når motstanderne legger mye fokus på Løke på streken.

Norge bør vinne
Og hva med Norges sjanser i dette mesterskapet?

Kan de vinne? Ja, selvsagt.
Bør de vinne? Ja, det synes jeg.
Håndballfamilien er ikke større på kvinnesiden enn at ut ifra satsing og muligheter bør et norsk gull være målet. Sølv vil være en skuffelse.
Sånn er det bare.
Men uansett nivå og kvaliteten på damehåndballen, så har håndballjentene det norske folket i ryggen. Vi liker å se at disse jentene lykkes sammen for Norge.
De er blitt vår fremste stolthet innenfor lagidrett.
Og sånn sett hviler det et stort ansvar på Thorir Hergeirsson i hans første mesterskap alene. Han har stått ved Marit Breiviks side lenge, men nå er han der selv.
Det er ikke uten grunn at den tidligere Elverum-treneren ble utpekt av Breivik selv som den perfekte etterfølgeren. Han står for den samme inkluderende lederprofilen som Marit Breivik kjørte - en linje som neppe hadde fungert like godt for et herrelandslag - men som har gjort at Norge har kjørt fra østeuropeerne de siste årene.

Norge og noen flere
Allerede i gruppespillet vil Norge møte hard motstand fra Romania. I hovedrunden dukker Spania opp som har skapt trøbbel for Norge, men til slutt bør Norge uansett seile fram som finalelaget på denne halvdelen av VM-kartet.

På den andre siden er Tyskland, Frankrike og Danmark i en jevn og hard gruppe, mens Russland vil gi dem kamp i hovedrunden om den andre finaleplassen.
20. desember forventer jeg likevel at Norge spiller finale.
Med hele TV-Norge i ryggen.
Og med Anja Edin fra Storhamar på banen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.