HAMAR: Fredag avsluttet hun Gjerpen-karrieren med å bli toppscorer mot Larvik med seks mål.

Det siste kom på en backhand med ryggen mot mål.
Sånn er Anja Edin - ei som liker å showe. Ei som liker å gjøre det lille ekstra.
Neste år skal hun gjøre det i gult og blått.

- Holdt laget sammen
Gjerpen-trener Rune Teigen håper Storhamar får like mye glede av Edin som Gjerpen har hatt.

- Anja har vært synonymt med Gjerpen de siste årene. I tillegg til å være en fantastisk spiller, både som avslutter og som framspiller, har hun vært den som har holdt laget sammen sosialt, forklarer Teigen.
I tillegg til å trekke fram Edins sterke sider som spiller, både som avslutter, framspiller og en som er flink til å skape plass til andre, trekker han også fram Edins glødende engasjement.

Varemerke
- Jeg tror ikke jeg vet noen andre håndballspillere som har gjort så mye for en klubb som hun. Hun er trener på juniorlaget, alltid med på håndballskoler og den store helten blant alle unge. Varemerket Edin er sterkt, og hvis Storhamar klarer å utnytte det riktig, har de fått en bra forsterkning.

I det legger Teigen at det i perioder tidligere ble for mye aktivitet utenfor banen, noe som påvirket spillet.
- Anja har blitt flinkere til tilpasse det i det siste, og det er viktig, for til slutt er det det du leverer på banen du blir målt etter, fastslår Teigen, som tror Storhamar har fått en giftig kombinasjon med Izabela Duda og Edin.
- De to kan nok utrette noe stort. Jeg tipper de vil passe perfekt sammen, avslutter Teigen.

Samme i Storhamar
Anja Edin blir nesten litt satt ut over skryten fra Teigen, men er glad jobben hun har gjort blir satt pris på.

Selv om hun har hatt et spesielt forhold til Gjerpen, tror hun ikke det blir noe vanskeligere å føle seg som Storhamar-spiller til høsten, og gjøre en lignende jobb i Hamar.
- Det kommer jo litt an på om Storhamar vil bruke meg sånn som Gjerpen har gjort, men for meg er det viktig å gi noe tilbake når jeg får lov til å drive med håndball. Det blir nok litt rart ikke å gjøre jobben for Gjerpen, men samtidig gled jeg meg enormt til å begynne i Hamar.

Vil gi tilbake
Edin skal på dugnad med Storhamar allerede før hun starter i klubben, og stiller opp på Tusse Cup i Vikingskipet 23. mai.

- Jeg liker å ha treninger med yngre, og synes det er viktig å tilføre noe mer enn håndball til alle de som ser opp til oss spillere. Og jeg må ha noe å gjøre, hvis jeg bare skal tenke på mine egne prestasjoner på banen går jeg på veggen, ler Edin, som i går skulle reise til Risør og treffe unge håndballspillere der.
- Det er en av grunnene til at jeg ikke drar til Danmark nå, jeg tror ikke jeg blir noen bedre spiller av bare å spille, fastslår Anja Edin, som håper å få trene yngre spillere også i Storhamar.
Ikke som hovedtrener for noe lag det første året, slik hun har vært for J19 i Gjerpen i år, men gjerne litt rundt på lagene.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.