HAMAR: Sammen med klubbvenninnene Kamilla Sundmoen, Betina Riegelhuth og Gina Lorentsen var Anja opprinnelig tatt ut i den norske rekruttroppen, som i neste uke skal spille landskamper i Tsjekkia.
Nå har Anja fått beskjed om å skifte reiseselskap. Etter forfall i A-troppen fra Tonje Larsen og Tine Stange, er Storhamar-spilleren tilbake i det gode selskap, og skal spille mot de beste nasjonene i Århus tirsdag til søndag i neste uke.

- Kjempeheldig
- Jeg synes jeg er kjempeheldig. Dette er den beste treningen jeg kan få, er Edins umiddelbare kommentar etter at hun var tilbake blant landets beste håndballspillere.
Hun har hatt jevnlig kontakt med landslagssjef Thorir Hergeirsson etter at hun ble vraket.
- Han følger med fortløpende, sender meldinger og er flink til å gi tilbakemeldinger om det som er bra, forteller Anja.

Kamp om EM-plasser
- Føler du deg nærmere en plass på EM-laget etter dette uttaket?
- Jeg skal ikke tenke på EM nå, for jeg vet et det blir en tøff kamp om plassene når Tonje Larsen, Katja Nyberg og Tine Stange er tilbake. Nå drar jeg til Danmark for å ha det gøy og suge inn inntrykk.

Fire fra Storhamar
Anja synes det er flott at Storhamar har med fire spillere i de to landslagstroppene som ble tatt ut.
- Vi har et veldig bra treningsmiljø i Storhamar, og det er tydelig at vi gjør noe riktig i klubben, mener landslagsspilleren.

Nina Arnfinnsdottir
Før Storhamar-jentene skal ut i internasjonale oppgaver, står Nordstrand på programmet i Prestrudhallen i morgen.
Da er også Nina Arnfinnsdottir spilleklar, og det ser Storhamar-jentene fram til.
- The Terminator er tilbake, og det kommer vi til å merke på trening også. Nina er kjempesterk og inspirerende å spille sammen med. Vi har jo hatt en tendens til ikke å være så gode i forsvar, så det blir fint å få med Nina igjen, mener Anja Edin.
Arne Senstad er glad for at Anja har fått plass i A-landslagstroppen:
- Ja, det var hyggelig. Anja har svingt litt i prestasjonene i høst, og hun var litt skuffet da hun ikke kom med i troppen til World Cup. Det er bra hun får muligheten nå.
- Vi er godt representert på landslagene, og det er veldig positivt for oss, selv om det ikke blir så mange på treningene våre i den perioden, sier Senstad, som gleder seg over å ha Nina Arnfinnsdottir tilbake på laget mot Nordstrand.

Sette standarden
- Nina får frie tøyler i forsvar. Hun skal inn og banke og slå - ja, innenfor regelverket, naturligvis, sier Storhamar-treneren.
- Jeg tror det blir veldig bra for oss å få med Nina. Hun kan gå inn og sette den rette standarden, og jeg håper hun drar med seg de andre i forsvarsspillet.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.