HA-sporten møter Anja Edin på Gjøvik, der hun lever sammen med sin gravide samboer Gro Hammerseng (31). Det stråler lykke lang vei av øynene til Anja. Barnet skal etter planen komme tidlig i februar, og tenk for en bursdagsgave det ville være om det skjer når Anja fyller 29 år 5. februar.
Neste sesong skal Anja og Gro spille sammen i Larvik etter å ha sagt nei til både Storhamar og Gjøvik.
- Valget var ikke enkelt i det hele tatt. Vi brukte lang tid, og landet på det som passet oss best også i forhold til barnet som kommer. Vi fikk et kjempetilbud fra Storhamar som vi virkelig vurderte, sier Anja uten at hun vil gå i detalj om noen av tilbudene.
Det fristet selvsagt å spille for verdens beste håndballag, og hun ble rørt til tårer av alle fra Hamar som har vist henne forståelse for valget.
Vil absolutt være et alternativ
- Jeg har hatt fire fantastiske år i Storhamar, og har bare godt å si om Hamar. Vi har hus på Gjøvik, og Gro har familie her, så vi tenker jo å flytte tilbake en gang. Da vil Storhamar absolutt være et alternativ for meg.
- Jeg var både glad og lykkelig da vi hadde gjort valget for de to neste sesongene, men samtidig hadde jeg vondt i magen også. Det er jo ikke så lett å flytte fra mennesker en er glad i.
- Er blitt sterke sammen
- I Storhamar har vi vært gjennom så mye sammen. Ta den økonomiske situasjonen som kanskje kunne ha ødelagt andre klubber. Vi er bare blitt sterkere sammen. Og ja, jeg gruet meg til å fortelle at jeg skulle flytte. Jeg har alltid fått så mye støtte av så mange i klubben; medspillere, trenere, ildsjeler...
Barnet kommer aller først
Anja er krystallklar på at barnet hun og Gro skal oppfostre sammen kommer foran alt annet nå. Det er mange som har fortalt dem hvor store endringer det vil bli i hverdagen deres, og begge er naturlig nok forberedt på at det blir annerledes. Men de gleder seg, og Anja skal selvfølgelig være med på fødselen.
- Av mine nærmeste har jeg fått beskjed om å ta med meg madrass når - og ikke hvis - jeg besvimer. Jeg blir lett følsom når Gro har det vondt, forteller Anja.
Gratulert som pappa
- Hvordan har reaksjonene vært etter at det ble kjent at dere skal ha barn?
- Det er mange som har meninger overalt. Fremmede som har behov for å ytre meningene sine. Men jeg har en indre ro. Alle trenger ikke å være enige, men jeg lytter til mine nærmeste, og fra dem har jeg bare opplevd støtte og kjærlighet.
På en bensinstasjon kom det en mann bort til Anja og gratulerte henne som pappa.
- Jeg dro hjem, slo opp i Wikipedia. Der sto det at pappa er et hankjønn som har fått et avkom. Vi blir to mammaer, vi, fastslår Anja Edin.
- Og om det blir flere barn i framtiden, er ikke tema i det hele tatt nå.
- Nå skal vi holde fokus på den ene, men jeg vet jo hvor stor pris jeg setter på søsknene mine...
Nærmere familien
Derfor er det også et stort pluss for Anja å flytte til Larvik.
- Det skal bli deilig å komme nærmere familien min i Porsgrunn hvor jeg har mor, far søster og bror.
- Mange bekymret på mine vegne
Larvik vant Champions League forrige sesong og omtales som verdens beste lag.
- Hvordan ser du på mulighetene for å få spille sammen alle stjernene?
- Det er mange som er bekymret på mine vegne, og lurer på hvordan det blir å konkurrere mot dama mi. For meg er dette uansett en vinn-vinn-situasjon, sier Anja med et bredt glis:
- Enten spiller jeg sammen med dama mi, eller så sitter jeg på benken og ser på henne i shorts.
Til OL i England?
Etter at Kristin Lunde-Borgersen var tilbake på landslaget like etter barnefødsel, er det mange som har et håp om å få se Gro Hammerseng i sommerens OL også.
- Og da er vel også du garantert en OL-plass som barnepasser, Anja?
- Hva Gro gjør i forhold til OL, får hun svare på selv. Men velger hun det, vil jeg bakke henne opp så godt jeg kan for at hun skal være lykkelig, sier Anja, som ikke har eget landslagsspill fremst i sine tanker akkurat nå.
Det er en forestående barnefødsel som gjelder mest.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00