I dag innrømmer Anja at det var en tung avgjørelse, og at det blir spesielt å følge mesterskapet fra sidelinjen som stuntreporter for NRK. Men til HA-sporten sier hun også at avgjørelsen var riktig for henne.
Og at hun ikke angrer.
- Det var en veldig tøff avgjørelse å ta, men jeg måtte si nei.
Hun vurderte to andre muligheter da hun ble vraket:
1. Å forsøke å spille seg inn på laget igjen via rekruttlandslaget.
2. Bli med rekruttlandslaget, men innfinne seg med at EM var kjørt.
- Det hadde kanskje vært enklere å velge ett av de to alternativene. Det hadde i hvert fall blitt mindre styr. Men for meg ble mest riktig å si fra at dette gikk ikke for meg, selv om jeg kan forstå at andre synes det virker rart, sier Anja.


Orket ikke bli ego nå


Hun forklarer det hele med at hun ikke orket å gå inn i en så krevende fase som det ville bli hvis hun skulle jobbe seg inn på laget igjen.
- Det ville gått ut over så mye annet. Jeg var ikke klar for det da. Dessuten følte jeg at jeg ikke ble prioritert. Da ville jeg heller utvikle skoleprosjektet mitt og det jeg gjør gjennom Fearless (foredragsarbeid red.anm.). Jeg er også så mye mer enn bare håndballspilleren Anja. Jeg er også en datter, en venn, en søster og mange andre ting. Jeg husker hvor egosentrisk jeg ble i forberedelsene til det forrige mesterskapet. Jeg levde bare i min lille boble, men da hadde jeg veldig lyst på det mesterskapet.
- Skulle jeg gått inn i dette nå, ville det krevd at jeg trente og tenkte sinnssykt mye natt og dag. Arne (Senstad) ville sikkert blitt glad, men det var ikke riktig for meg nå, men jeg tror jeg kan få lysten igjen. Og jeg vil fortsatt være god for Storhamar. Men hadde jeg følt at jeg ble prioritert, ville nok valget blitt annerledes.


- Bra for Norge


- Forstår du at du ble vraket da?
- Det er et vanskelig spørsmål. Jeg forstår i hvert fall at Thorir må ta sine valg. Og ifølge ham er det andre som er bedre enn meg. Det er jo bra for Norge, smiler Anja.
For øyeblikket sliter Anja med en skade. Det gjør at hun heller ikke kan trene med lagvenninnene i Storhamar. Da gjør det ekstra godt å jobbe under mesterskapet.


Småhyper som hun er, stakk hun bortom Storhamar-treningen i går ettermiddag med hunden sin Esel og fikk noen klemmer, før hun satte seg i bilen for å treffe og venninne Heidi Løke på Lillehammer.
Men for all del, ikke spør Anja Edin om hvordan det går med Norge i mesterskapet.
- Du, det har jeg ikke peiling på. Jeg har ikke fulgt så godt med på de andre lagene, sier Anja.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00