Bergen-laget Viking overrasket gjestene allerede fra start.

- Alle lagene vi møter gleder seg til kampene mot oss. Det er nesten litt Champions League over det, sier Storhamar-trener Arne Senstad.

Og om det var noen som var i Champions League-stemningen denne høstkvelden i Bergen, var det definitivt hjemmelaget og de snaut 100 entusiastiske hjemmefansene som var i Haukelandshallen.

Hjemmelaget hang på i målprotokollen hele omgangen, til tross for at Viking hadde en utvist spiller i totalt 10 minutter før pause.

Omslaget som aldri kom

Med 13-11-ledelse til pause regnet de fleste med at Storhamar ville skli sakte, men sikkert ifra etter pause. De tok definitivt feil.

Også etter pause så hjemmelaget kvikkest og best ut i store deler av omgangen, men da hjemmelaget kunne ta ledelsen på et straffekast, valgte en urolig hjemmespiller å lobbe straffekastet over mål.

Akkurat slik bunnlag ofte gjør når de er i posisjon til å ta en stor skalp.

- Vi er egentlig aldri i nærheten i denne kampen, og vi skal være glade vi ikke tapte til slutt, mener en skuffet Arne Senstad, som trodde poengene var på vei med hjem til Hamar da Tonje Enkerud sendte Hamar-laget to mål foran med under et minutt igjen på klokka.

Ble ikke tatt på alvor

For hjemmelaget var det siste minuttet et fortjent og vakkert mirakel, mens de samme sekundene var pinlige for serielederen fra Hamar.

Det var derfor helt naturlig og fortjent at hjemmelaget utliknet i kampens siste sekund, like etter Linn-Marie Birkeland ble preget av total handlingslammelse midt på bana, rett fra avkast og med ballkontroll.

Om en skrekkslagen Birkeland hadde kastet ballen i retning matchuret, ville hun samtidig sikret poengene, men dette var kvelden da Storhamar for alvor fikk beskjed om at de i enkelte perioder ikke er bedre enn bunnlaget i 1. divisjon.

- Vi har vært akkurat like dårlige på trening og i de to siste kampene. At vi fikk en på trynet nå er derfor ikke noen overraskelse, mener Arne Senstad.

Viking - Storhamar 24-24 (11-13).

Storhamars lag: Stine Liden og Maria Jektvik Aarstad (målvakter), Kamilla Sundmoen 7 (5), Gariella Juhasz 4, Mari Finstad Bergum, Tonje Enkerud 5, Linn-Marie Birkeland 2, Kristin Høybakken 1, Lise Løke 3, Tina Engan 2.

Emma Skinnehaugen kom ikke på banen.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.