HAMAR: Tove Nilsen har spilt tre av HamKams fire finaler i junior-NM. Hun var med første gang i 1967 da det unge HamKam-laget under Øivind Bolstads ledelse tapte 3-1 for Kjelsås.

To år senere, i 1969, kunne Tove Nilsen, eller Rennemo som hun het da, ta imot pokalen som viste at HamKam var blitt juniornorgesmester i Sandnes. Njård ble slått 11-8.

Minner for livet
Året etter ble sluttspillet arrangert i Hamar og Elverum, og nok en gang kunne HamKam-kapteinen ta imot den gjeve juniorpokalen. Igjen var Njård motstander, og HamKam vant 8-5.

Tove Nilsen hadde gått over i seniorenes rekker da HamKam året etter igjen var i finalen, men da var Stabæk altfor sterke. Bæringene vant 11-2.
For Tove og de andre HamKam-jentene er NM-triumfene blitt minner for livet.
- Å ja. Jeg husker spesielt da vi kom hjem etter å ha vunnet den første NM-tittelen i Sandnes. Da vi kom tilbake til Hamar, ble vi møtt av folk som hadde med seg blomster, sier Nilsen.

Jentene møtes fortsatt
Nå er hun blitt 58 år, og fortsatt møtes NM-jentene til hyggestunder.

- Vi har hatt noen treff i ettertid. Ett i fjor, og ett nå senest i august. Dessverre greide vi ikke å få tak i alle, men alle som bor rundt Hamar var med. Og Tove Guntveit kom fra Orkanger for å delta på festen. Vi hadde det utrolig moro, og prøver å få det til å bli en årlig samling heretter, forteller Tove Nilsen.

Øivind Bolstad
Hun og flere av de andre HamKam-jentene ble også uttatt på juniorlandslaget, og Tove er klar på at trener Øivind Bolstad skal ha en stor del av æren for NM-triumfene.

- På den tiden trente vi hardt til å være så unge. Men det ga resultater, sier hun.
Øivind Bolstad var trener for alle finalelagene, og med hjelp av Tove Nilsens hukommelse har vi kommet fram til disse to lagene som vant NM (dagens etternavn i parentes).
1969-mesterne: Beth Jevanord og June Torvik (målvakter), Sissel Larsen, Hanne Aaberg (Jevnaker), Tove Guntveit, Reidun Moe, Kari Aagaard, Kari Skribeland, Tove Rennemo (Nilsen), Solveig Rennemo, Randi Jensen (Hole), Randi Jevanord.
1970-mesterne: Beth Jevanord, June Torvik, Eva Imsdalen (målvakter), Reidun Moe, Randi Jensen (Hole), Kari Aagaard, Tove Rennemo (Nilsen), Kari Skribeland, Solveig Rennemo, Randi Jevanord, Inger Trondsen, Gunn Tverrå (Tangen), Ann Bente Lillehagen (Skarderud).

Terje Rennemo i finale
Det er mye håndball i familien Rennemo. Tove ble norgesmester sammen med søsteren Solveig Rennemo. Broren, Terje, har spilt eliteseriehåndball for Elverum, men som junior reiste Hamar-gutten til Oslo og spilte for Bækkelaget.

Også Terje opplevde å spille NM-finale som junior da Bækkelaget møtte Nordstrand i 1976.
- Vi ledet med ett mål rett før slutt, men Nordstrand kom à jour, og det ble ekstraomganger. Vi tapte til slutt 23-22, forteller Terje Rennemo.
Datteren Lene spilte også eliteseriehåndball før en kneskade ødela karrieren. Men det er ikke slutt på Rennemos håndballhistorie av den grunn.
I dag er Terje Rennemo på plass i Spektrum for å se sønnen Jonas spille juniorguttenes NM-finale. Unge Rennemo spiller for Runar som møter Haslum i G20-finalen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00