GJØVIK: I 24 minutter fikk 1. divisjonslaget Gjøvik og Vardal seg en solid leksjon i rask og god angrepshåndball og effektivt forsvarsspill av Storhamar. I tillegg sto Lene Jøranli veldig godt i mål, og reddet det aller meste som kom før hun en stund overlot plassen til Stine Lidén.

18-4 ledet gjestene fra Hamar da de begynte å slippe seg ned, og derfra og inn til pause scoret 1. divisjonslaget fire ganger uten at Storhamar maktet å kvittere.

Tapte 2. omgangen
Om ikke det var nok, vant Gjøvik og Vardal 2. omgangen 18-15, og 16-årige Lise Glosimot Kjeldsberg puttet på seks mål og skaffet vertene ett straffekast mot Storhamar-jenter som gjorde altfor mange feil i både forsvar og angrep.

Storhamar har greid å komme opp på et solid toppnivå, og når de spiller på sitt aller beste, er det mange motstandere som skal slite med å henge med. Men bunnivået er for lavt. Altfor lavt. Det holdt ikke mot 1. divisjonslaget Gjøvik og Vardal i 2. omgang i går.
Også mot Toten søndag slapp jentene seg ned etter å ha startet veldig bra. I går hadde Storhamar-trener Arne Senstad fokusert på at dette prestasjonsfallet ikke skulle skje igjen
Men slik gikk det ikke.

- Skuffende
- Vi er ikke så gode at vi tåler å slippe oss ned, sier Arne Senstad.

- De beste lagene gjør ikke det. De spiller på sitt toppnivå i 60 minutter, men der er ikke vi ennå. Jeg synes det er skuffende at vi ikke holder Gjøvik og Vardal på anstand etter å ha spilt strålende de første 24 minuttene.
- Gjør det deg betenkt?
- Nei, men vi setter store krav til spillerne, og utfordringen er å holde toppnivået mye lenger. Akkurat nå spriker det for mye. Flere av spillerne er ikke skjerpet nok, og disse treningskampene har vært nyttige på mange måter. Jeg har valgt å la mange spillere få sjansen i treningskampene, men det har vært store forskjeller på laget i forhold til hvem som har vært på banen, sier Storhamar-treneren, som kommer til å stå mer med de spillerne han til en hver tid mener er best, utover våren.
Larvik er første motstander på nyåret - hjemme i Prestrudhallen onsdag 7. januar. Jentene har fått fri nyttårsaften og første nyttårsdag. De øvrige dagene skal det øves.
På gårsdagens Storhamar-lag var det to tidligere Gjøvik og Vardal-jenters spill som høstet applaus i Tranberghallen. Lene Jøranli sto bra i målet, og Storhamars toppscorer Maja Jakobsen leverte en solid kamp.

håndballfaktaGjøvik og Vardal - Storhamar 26-33 (8-18)
GJØVIK: Treningskamp i håndball for kvinner.
Tranberghallen
STORHAMARS LAG: Lene Jøranli og Stine Lidén (målvakter) - Kamilla Sundmoen 4, Anja Edin 3, Inger Senstad 3, Lise Løke 3, Daria Boltromiuk 2, Betina Riegelhuth 5 (1), Maja Jakobsen 7, Guro Jakobsen 1 (1), Marita Brennodden 3, Tove Elisabeth Rise, Marthe S. Johansen 2, Trine Haugstad.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00