SOLA: - Storfornøyd, sier Sara og smiler som - ja, nettopp - sola etter gårsdagens store håndballopplevelse. Sara sto utvilsomt sin beste kamp i karrieren så langt, og det er store greier å varte opp med en redningsprosent på 52,5 prosent av 18-åringen mot et eliteserielag. Hun reddet 21 av 40 skudd.


Fikk mye ros


Og både undervegs i kampen og etter at kvartfinaleplassen var sikret, vanket det ros mye til Sara.
- Det var vanvittig deilig å få så mange redninger, sa 12 målscorer Kamilla Sundmoen, som var helt sjef ute på banen sammen med Anja Edin.
- Når Sara redder som i denne kampen, får vi også kjørt tempoet vårt, og det er da vi er gode, sier Sundmoen som synes Sara har løftet seg mange hakk fra i sommer.


Fornøyd selv også


- Jeg har hatt noen bra kamper på 18-årslaget i Østlandsserien og regionserien, men har aldri stått bedre på dette nivået, mener Sara selv.
- I dag satt forsvarsspillet vårt bra, og da er det også lettere å gjøre jobben bak.
Selv ble Sara overrasket da hun hørte at redningsprosenten var på over 50.
- Jeg trodde kanskje den var på 30, sier Storhamar-keeperen som fylte 18 år 16. august.


- Egentlig litt slitsomt


Ungjenta er blitt kastet inn i det etter at Stine Lidén ble skadet og Linn Westby Pedersen ga seg. Hun har hele tiden hørt snakket om at Storhamar trenger en rutinert målvakt, men er glad hun har fått spille disse kampene.
- Egentlig har alt fokuset på at det har manglet en rutinert keeper og at jeg bare er 18 år, vært litt slitsomt. Men jeg må bare stenge det ute. Hadde den rutinerte målvakten vært på plass og Stine vært skadefri, ville jeg ikke fått den erfaringen jeg nå får.
- Nå håper jeg å gi Stine kamp om plassen når hun kommer tilbake, og jeg satser alt på håndball. Dagene er fylt av skole, hvile og håndball, smiler Sara.


Senstad fornøyd


Sara fikk også mye ros av Arne Senstad.
- Hun står mer og mer som en målvakt skal. Er roligere og følger med på det som skjer. Hun gjorde en god landslagssamling i helgen, og oppbyggingen til dagens kamp var optimal. Utad har det kanskje virket som det har vært krisemaksimert på keepersiden, men Sara har hele tiden hatt gode muligheter til å utvikle seg, og hun er i god form for tiden, sier Senstad. Han slapp til Hanne Marthe Deglum mellom stengene de siste ti minuttene.


Gode i forsvar


Storhamar-treneren var også veldig godt fornøyd med forsvarsarbeidet i denne kampen.
- Jeg må også berømme de foran, som var veldig trygge begge veier.
- Når Kamilla Sundmoen og Anja Edin har dagen sammen, så er vi ordentlig gode. Begge var outstanding i denne kampen, scorer mange mål og har en rekke målgivende pasninger. Nå begynner også Karoline Fredriksen å komme, så nå gjenstår det å få i gang Betina Riegelhuth igjen, sier en fornøyd Senstad.


Ros til treneren


Litt ros må treneren ha også. Ikke vet vi hva han sa til jentene, men etter at Senstad hadde tatt timeout på stillingen 10-9 i 1. omgang, scoret de sju ganger uten at Sola maktet å kvittere.
Der og da ble kampen i realiteten avgjort.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00