Begge er førsteårselever ved idrettslinjen ved Høgskolen i Hedmark. De er to av ti elever som kommer under eliteidrettsbegrepet og begge synes det er positivt at høgskolen formaliserer samarbeidet med Olympiatoppen.

Friere på alle måter

- At dette samarbeidet formaliseres, betyr at vi står friere til å løse skoleoppgavene våre. Er vi ute på midtukekamper langt av sted, står vi friere til å bytte bort undervisningstimer. Hvis vi er ute på reise i eksamenstid eller ved oppgaveinnlevering, kan vi gjøre dette ved andre institusjoner. Fleksibiliteten vi får, gjør det lettere å kombinere idrett og utdanning. I tillegg får vi også muligheter til å trene mer. På det meste, slik det er lagt opp til nå, kan vi gjennomføre opptil fire treningsøkter per dag, alt i alt. Vi har muligheten til å være i trening 12 ganger ukentlig. Klart dette er fint for dem som ønsker å satse på idretten sin ved siden av utdannelsen, sier Kristin Linløkken Høybakken.

Går løpet ut

Både hun og klubbvenninnen Maria Aarstad har fulgt hverandre på yngres landslag opp igjennom. Akkurat nå står de mellom to stoler - aldersbestemt lag og rekruttlandslaget, men begge er fast bestemt på å slå seg inn på A-landslaget når den tiden kommer.

- Når vi har vært med hele vegen til nå, har vi egentlig ikke noe valg. Vi vil krone verket vårt med spill for Norge A, men vi er også klar over at det er noen trappetrinn som skal passeres før vi kommer så langt, sier Maria Aarstad.

Om de fortsetter skolegangen i Elverum eller et annet sted, vet de ikke nå, men ettersom Olympiatoppen har lignende samarbeid som ble inngått på Elverum i går, 19 andre steder i landet, bør det ikke by på problemer å bytte beite. De er uansett under Olympiatoppens vinger. Og det er viktig med tanke på framtidig landslagssatsing.

- For oss er idrettssatsing minst like viktig som skolen, sier de to. Også når det gjelder organisering av skole- og idrettsdag, gir Olympiatoppen viktige tips. Ett av dem er at elevene/utøverne bor i nærheten av treningsstedet. Det sparer tid, og tid er en dyrebar ressurs for idrettssatsende ungdommer.

- Vi har ingen fritidsproblemer, sier Kristin Høybakken.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.