Storhamar Håndball Elite jobber knallhardt for å få håndballskuta på Hamar vest på rett kjøl. Klubben er degradert til 1. divisjon på grunn av økonomien, og har henvendt seg til Hamar kommune og bedt om en gjeldssanering. 

Det er også satt i gang en innsamlingsaksjon, «blanke ark», blant annet.

– Alle monner drar

Nå får de uventet hjelp fra Danmark, og det er trener Arne Senstad veldig glad for.

– Vi er i ferd med å få til et bra samarbeid med København, sier Senstad. 

I går ble nyheten om samarbeidet presentert på København Håndbolds hjemmeside og Facebook-side. Storhamar gjorde det samme på Facebook. Hver «like» til København Håndbold gir fem kroner i Storhamar-kassa.

– Det blir spennende å se hvor mye dette kan gi, men alle monner drar for oss i den situasjonen vi er i, sier Storhamar-treneren, og fortsetter:

– Det er utrolig moro at de vil hjelpe og støtte oss. Vi trenger all hjelp vi kan få.

Samarbeidsavtale

Det jobbes med en samarbeidsavtale mellom klubbene. Det synes Senstad er veldig spennende.

– Som nevnt var de her i sommer på treningsleir. København er en klubb som jobber for å bli en toppklubb. De er proffe både på sport og administrasjon, og har mye ressurser. Samarbeidsplanene er ganske ferske, men det vil gjelde både sport og administrativt. Vi kan utveksle spillere, trene sammen, og lære av hverandre. Det er veldig spennende, og det er mange muligheter. København er en offensiv klubb, og har en målsetting om å bli en toppklubb i Danmark. Det vil bli skrevet en samarbeidsavtale i løpet av kort tid, sier Arne Senstad.

Fornøyde dansker

Danskene ser også veldig positivt på samarbeidet.

– Vi var på besøk hos Storhamar i juni, og vi har sjelden møtt så mye hjertevarme noe sted som hos dem. Vi hadde et perfekt opphold, og vi hadde to gode samtreninger og en treningskamp med mange tilskuere på tribunen. Vi har mange verdier og ting til felles, og vi ønsker å bygge sterke internationale relasjoner, så Storhamar blir den første internasjonale vennskapsklubben vår, sier klubbdirektør, Kim Mikkelsen. 

Brumunddølen Reidar Møistad trener København. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00