Lørdag var det Vipers som hadde hjemmebanefordel i returoppgjøret i kvartfinalen. Storhamar-jentene hadde fire mål å gå på fra 23-19-seieren i Presterudhallen.

Jevn første omgang

Og det var de gule og blå som tok kontrollen fra start. Linn-Marie Birkeland fant vegen til nettmaskene allerede i første angrep med et skudd fra venstrekanten.

Vipers slet med å komme seg gjennom Storhamar-forsvaret, og med flere gode redninger fra målvakt, Stine Liden brukte de hele ni minutter med å finne nettmaskene. Etter ti spilte minutter var stillingen 5-2 i favør Storhamar-jentene.  

Men etter flere feil i både angrep og forsvar, pluss to straffer imot var forspranget spist opp for jentene fra Hamar vest. Etter halvspilt første omgang stod lagene likt på stillingen 6-6. 

De siste ti minuttene av første omgang var meget jevne i Kristiansand. Storhamar gikk til pause med en ettmålsledelse på stillingen 12-13. Dermed var ledelsen i kampen om semifinale økt med ett mål foran andre omgang.

Rødt kort til Binger

De første minuttene av andre omgang startet likt som den første ble avsluttet. Lagene fulgte hverandre jevnt, men Storhamar klarte å holde en ledelse på ett til to mål gjennom omgangens fem første minutter. 

Storhamars Lise Binger dro på seg en to-minutter fem minutter ut i andre omgang og var tydelig frustrert. I alt får Binger tre to-minuttere, den første for å hive bort ballen, den andre for å sparke flaska på benken og den tredje for å løpe utpå for tidlig etter de foregående utvisningene. Disse tre to-minutterde resulterte i rødt kort og en tydelig frustrert Binger måtte dermed se resten av kampen fra tribunen. Med en Storhamar-spiller mindre på banen utlignet Vipers til 15-15. 

TAPTE ANDRE OMGANG MED TI MÅL

Mot midtspilt andre omgang satte Vipers opp farten og gikk opp i en firemålsledelse. Etter 15 minutter var stillingen 21-17 i favør de rosa-kledde fra Kristiansand. Dermed var hele Storhamars forsprang fra hjemme-seieren i Presterudhallen spist opp. 

Jentene fra Storhamare ble løpt ifra av Vipers som rykket opp til stillingen 24-17, mens Storhamar ble stående på stedet hvil med 17 mål i over sju minutter. Betina Riegelhuth setter Storhamars 18. mål fra syv-meteren i det 20. minutt. Men strømmen inn mot Storhamars mål stoppet ikke av den grunn; tre minutter før slutt ledet Vipers med ti mål. Kampen ender til slutt 30-21 i favør Vipers, og Storhamar er dermed ute av NM-sluttspillet. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00