HAMAR: Sammen med klubbvenninnene Betina Riegelhuth og Gina Lorentsen skal Kamilla Sundmoen i tre dager få testet sine internasjonale egenskaper som håndballspiller. For Hamar-jenta er dette selve debuten etter å ha spilt to uoffisielle landskamper som 16-17-åring.


Vært på samlinger


Etter at hun gikk over i seniorenes rekker, har Kamilla vært på to samlinger med Thorir Hergeirsson og hans team; på påskesamlingen og en i mai, men på sommerens samling i Algarve var 25-åringen reserve.
Sundmoen er ikke typen som gruer seg til å møte A-lagene til Østerrike, Tsjekkia og Spania.
- Jeg er naturligvis litt spent, men det skal bli utrolig gøy!


Holder nivået


- Det blir spennende å se om jeg holder nivået. Jeg møter jo mange gode spillere i serien også, og det er viktig at jeg også i disse kampene får brukt de egenskapene jeg har som håndballspiller. Jeg må prøve å utnytte hurtigheten min og ikke bli passiv og trekke meg tilbake, sier hun.


Thorir Hergeirsson


Også landslagstrener Thorir Hergeirsson er opptatt hvordan Kamilla gjør det i disse kampene.
- Kamilla er en turbospiller som konkurrer med jenter som Tine Kristiansen, Ida Alstad, Anja Edin og Stine Bredal Oftedal. Dette er fotrappe temposettere, og jeg er spent på hvordan Kamilla tar de internasjonale sperringene, sa landslagssjefen til HA-sporten da laget ble tatt ut.


- Ikke min dag


De som var i Prestrudhallen søndag og så Storhamar mot Nordstrand, fikk se en sjeldent passiv Sundmoen. Det kan vel knapt ha skjedd tidligere at hun har gått av banen uten å score ett eneste mål.
- Det var ikke min dag og mitt tempo i kampen. Jeg hadde en dårlig dag, men jeg føler meg bra nå, sier Storhamar-kapteinen foran avreisen til Tsjekkia.
Norske håndballjenter som er i landslagsbildet har naturlig nok en drøm om å få spille EM på hjemmebane på Lillehammer i desember.
Hvordan ser så Kamilla Sundmoen på sine EM-muligheter?
- Det ser jeg på som en ekstremt vanskelig oppgave. Nå har også 1990-generasjonen blitt tatt opp på A-landslaget, og EM er ikke noe jeg går rundt og tenker på.
- Men det er bare å stå på, og jeg skal gjøre mitt beste i de tre landskampene i Tsjekkia, sier Sundmoen.


Fersk gjeng


Kamilla er ikke den eneste ferskingen i troppen. Til sammen har rekruttjentene spilt 14 A-landskamper, og Henriette Henriksen Løge skal lede rekruttlandslaget for første gang. Den nyutnevnte landslagstreneren har selv spillererfaring fra 38 landskamper og har vært trener for Sola.
- Mange av jentene er godt kjente med hverandre gjennom spill på yngre landslag og i Postenligaen. Utfordringen blir å få dem samspilte. De blir et helt nytt lag, og vi har kort tid før første kamp, sier hun til handball.no

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00