HAMAR: Telefonen til Storhamar-lederen pep i hele går. Signalene fra samarbeidspartnerne til klubben var entydig positive. All oppmerksomhet rettes mot de mulighetene klubben har for å overleve.
I den forbindelse blir møtet med sponsorene i ettermiddag, viktig. Dette møtet skal lede fram mot et resultat som en delegasjon fra Storhamar håndball akter å ta med seg inn i samtaler med håndballkrets og Norges Håndballforbund fredag, for å belyse bakgrunnen for det som er skjedd.
Alt opp på bordet
– Vi skal ha klarhet i alt og vi skal ikke legge skjul på noen ting. Vi tar prosessen fra A til Å, så får vi se hva Norges Håndballforbund beslutter på grunnlag av fakta, sier Jan Åge Haug, ryddegutten som nå har feid innom alle kroker og skap i Storhamar-lokalene på sin jakt etter svin på skogen.
Hjelp fra Larvik HK
Jan Åge Haug er også full av lovord om Larviks Karl Erik Bøhn som sa ja, prompte, til å komme opp for å fortelle om Larviks Håndballklubbs prosess med å komme dit de er i dag.
– Jeg regner med Bøhn & co. har en del å bidra med i oppbyggingen rundt marked og organisasjonsbygging.
Reforhandlet avtale
– Hadde vi hatt det før nyttår, hadde vi ikke hatt denne situasjonen, for da hadde vi reddet egenkapitalen vår, sier Haug.
Av de tingene Storhamar allerede har gjennomført for å bedre utsiktene sine, er en reforhandling av vilkårene med sponsorselskapet Først Til Mølla. Fra å ha hatt en provisjon på 30 prosent av kontantavtaler og 15 prosent på barteravtaler (varer og tjenester), er provisjonssatsen forhandlet ned til 25 prosent. I tillegg er Storhamar håndball innrømmet tillatelse fra Først Til Mølla, til selv å jobbe inn sponsoravtaler. Denne muligheten har ikke Storhamar hatt før.
Storhamars egen feil
Mange har kritisert avtalen Storhamar har gjorde med Først til Mølla i 2006. Til dette sier Jan Åge Haug:
– Det er ikke Først Til Mølla sin feil at avtalen ble ekstremt gunstig for selskapet. Årsaken ligger i at Storhamar forhandlet fram og signerte en avtale der motparten fikk bukta og begge endene og endelig at årsmøtet godkjente avtalen som klubbens høyeste myndighet, sier Haug.
– Vil avtalen bli reforhandlet?
– Nei!
700.000 ekstra i lønninger
Haug understreker at Først Til Mølla har gjort en god jobb for Storhamar håndball, selv om firmaet ikke klarte å nå resultatmålet for 2009. Men det som gjorde resultatet enda verre, var at det forrige styret i klubben godkjente spillerlønninger for 700.000 kroner mer enn budsjettert. Også på flere andre utgiftsposter var det budsjettoverskridelser. Blant annet på posten for halleie. Dette skyldtes høyere aktivitetsnivå enn først antatt.
– Målet er at vi skal gå i balanse i 2010. For å opprettholde satsingen, trenger vi en million kroner, sier Jan Åge Haug.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00