Hamar
Det er 32-årige Alfred Örn Finnsson som skal lede Storhamars håndballjenter den kommende sesongen.
Bent Svele er fortsatt med i trenerapparatet, og han mener vi vil se et Storhamar-lag som er ganske så likt det Arne Senstad ledet fra 2006 og fram til i vår.
- Alle har sin egen stil, men hittil har Alfred kjørt på mye av det samme som Arne Senstad gjorde, sier Bent Svele.

Fortsatt fart og trøkk

- Tiden vil vise forskjellene, men de er ikke enorme. Grunnideen, tanken og filosofien er den samme: Storhamar skal framstå med fart og trøkk. Det er kommet enkelte nye ting i angrep, og forsvarsmessig skal vi fortsatt kunne variere i 6-0, 5-1, 4-2. Det er ikke noe hokus pokus der.

Veldig godt forberedt

- Alfred er veldig godt forberedt på hvordan vi har spilt tidligere. Han har sett opptak av samtlige kamper fra forrige sesong og er opptatt av å ta med seg et fundament som er bygget over år. Samtidig er det viktig for Alfred å sette sin signatur på laget, mener Bent Svele.
- Kan du si litt om forskjellen på de to trenerne Arne Senstad og Alfred Örn Finnsson?
- Uten at det skal være noe negativt for Arne, så var det litt mer høyrøstet med Senstad. Alfred er roligere, men han har temperament han også. Hvordan han vil lede laget i serien, får vi se.

Senstad var viktig

- Alfred (32) er en ung trener, som har spilt på toppnivå og trent et topplag på Island. Han kom til Norge som 30-åring, har vært trener på et lavere nivå i Volda og lært seg det norske språket godt før han kom hit, sier Svele.
Han mener Arne Senstad skal ha mesteparten av æren for å ha brakt Storhamar dit klubben er i dag, selv om det også har vært folk rundt ham.
- Var tiden inne for et trenerskifte?
- Sånn er denne verdenen så lenge klubb og trener ikke blir enige. Kontinuitet er viktig, og det kan det kan også være viktig med nye impulser. Når det er sagt, er det også fullt mulig for en etablert trener å komme med nye impulser, sier Svele, som understreker at materialet en har å jobbe med er alfa og omega for en trener.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.