HAMAR: - Vi var ikke så langt unna Byåsen i dag, men vi sliter i forsvar, og misbruker for mange angrep. Vi tar dem neste gang. Ja, det skal vi gjøre, altså, sier Storhamars Kamilla Sundmoen skråsikkert etter gårsdagens kamp mot Byåsen.

Og den samme innstillingen gikk igjen blant Storhamars spillere og ledere etter 30-26-tapet for Byåsen.
- Dette tar vi neste onsdag, sa spillerutvikler Reidar Møistad i forbibarten.

Cupen er prioritert
Byåsen var ikke skremmende gode. Storhamar-jentene var fullstendig klar over at de ikke hadde levert noen toppkamp, og ved å løfte seg noen hakk mener de det er mulig å sikre seg cupfinaleplass når Byåsen kommer til Hamar igjen onsdag i neste uke.

Arne Senstad har vært krystallklar på at han ønsker seg cupfinalespill i romjula. Derfor tok han heller ingen sjanser med å bruke en skadd Heidi Tjugum i gårsdagens kamp.
Det er semifinalekampen mot Byåsen som har førsteprioritet sammen med søndagens europacupkamp - og seriekampen mot Stabæk 16. november. Etter det er det EM-fri til ut på nyåret for dem som ikke skal spille internasjonalt.

Inger godt forsvarsdag
Gårsdagens Byåsen-utgave var ikke bedre enn at Storhamar kunne ha servert en liten seriebombe - om hjemmelaget hadde vært i nærheten av spillet de leverte mot Nordstrand.

Nå er det litt urettferdig overfor Stine Lidén å sammenligne henne med Heidi Tjugum, men det sier seg selv at det er forskjell på rutinerte Tjugum og unge Lidén i denne delen av keeperkarrierene.
Tjugum skaper naturlig nok litt mer sikkerhet også i forsvaret, men Stine må få lov til å spille seg til en slik posisjon hun også.
Og det var ikke målvaktspillet Storhamar røk på i går. Laget hadde ingen god forsvarsdag, og offensivt gikk det veldig i rykk og napp. Jentene stresset vel mye i perioder, og hadde for mange svake avslutninger og tekniske feil.

Seks feil på rad
Etter at Kamilla Sundmoen hadde redusert til 17-20, hadde Storhamar en alle tiders sjanse til å hente inn igjen Byåsen, men i stedet misbrukte de seks angrep på rad, og det blir for mye når motstanderen heter Byåsen.

Kamilla kom for øvrig inn som et frisk pust på laget midtvegs i 1. omgang, og fikk satt mer fart på Storhamars angrepsspill.
- Vi scorer mest når vi kjører full trøkk og tempo så fort vi vinner ballen i forsvar, mener Kamilla.
- Samtidig må vi bli flinkere til å bruke mer tid i angrep, holde det i gang til vi greier å skape de gode sjansene.
- Vi er litt for ivrige ennå, sier Kamilla Sundmoen.

Inger Senstad
Kamilla var etter HA-sportens mening Storhamars beste spiller sammen med Inger Senstad i går kveld. Og Inger er enig i Kamillas karakteristikk av gårsdagens Storhamar-utgave om å få ned skuddfeil og tekniske feil og nekte Byåsen å score forholdsvis enkle mål neste gang.

- Tar dere Byåsen onsdag?
- Det tror jeg vi gjør, for vi har så mye å forbedre både framover og bakover på banen. Og det skal vi greie å forbedre, sier Inger Senstad, som var like god uansett hvilken rolle hun ble satt til å spille i går.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00