HAMAR: Storhamar overrasket alle med å ta seg til finalen i årets NM. I Oslo Spektrum ble det riktignok tap mot Stabæk, men sølvet vant de mer enn de tapte gullet. Helgens sesongavslutning i Fredrikstad endte uten medalje for ungjentene, men prestasjonen var likevel god, skal vi tro trener Reidar Møistad.
Sparte tre i bronsefinalen
Storhamar gikk videre fra det innledende spillet med kun to poeng. Bronsefinalist Våg vant gruppa med seks poeng, mens Storhamar gikk videre på bedre målforskjell enn Tertnes. Resultatet gjorde at de måtte ut i en kvartfinale. Der stoppet det hele i fjor, men i år knuste de Sverresborg med hele 35-19. I semifinalen ble Nordstrand for sterke og vant med hele 33-21. Etter seks spilte kamper på to dager valgte trener Reidar Møistad å hvile stjernetrioen Marthe Johansen, og Maja og Guro Jakobsen. Uten de tre A-lagsspillerne ble det ettmålstap mot Våg i bronsefinalen.
- Det ble litt vel mye kamper. Derfor valgte jeg å spare dem. Hele laget gjennomførte en god turnering, forteller Reidar Møistad.
I bronsefinalen lå Storhamar under med fire mål, men en sterk sluttspurt sikret nesten bronsemedaljen for Hamar-jentene.
- Jentene gjorde en kjempejobb i bronsefinalen. De var virkelig nære å sikre seieren, forklarer Møistad.
God Sara Haugli
Trener Møistad roste spesielt målvakt Sara Haugli etter helgens turnering. Sammen med tvillingsøstrene Maja og Guro Jakobsen var hun en viktig bidragsyter for fjerdeplassen.
- Vi skulle gjerne hatt med oss en medalje, I fjor røk vi kvartfinalen, i år klarte vi å komme ett hakk videre, forteller Møistad, som er meget fornøyd med hva J20-laget har levert i år.
- Vi kan være stolte av det vi har gjort i år. At vi skulle klare å ta oss til finalen i Spektrum var det ingen som hadde trodd på forhånd.
Tøft neste sesong
Bærebjelkene i årets lag har vært tvillingsøstrene Jakobsen sammen med Marthe Johansen og Linn Marie Birkeland. Sistnevnte spilte ikke i helgen grunnet kyssesjuken.
Neste sesong må J20-laget klare seg uten samtlige. Marthe Johansen og Linn Marie Birkeland er blitt for gamle, mens søstrene Jakobsen begge flytter til Trondheim.
- Det kan bli tøft uten dem, men med ett års trening tror jeg jentene skal klare å bite fra seg, forteller Møistad, som kun har igjen en helg som Storhamar-trener. Fra og med neste sesong skal han trene NTG Lillehammer, men avslutningen på Østlandsserien for J18-laget gjenstår for Møistad.
- Den skal vi vinne. Det er jeg helt sikker på at vi kommer til å gjøre også, avslutter Møistad.
 

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.