TØNSBERG: - Larvik vinner. Det er det ikke noe tvil om. Men det er kamper vi må glede oss til det også. Da får vi sjansen til å matche oss mot verdens beste, sier Gina Lorentsen.
22-åringen er ny i Storhamar-laget, og det er en spiller trener Arne Senstad venter store ting av.
- På trening har hun sett ut som en million. En klassespiller, som er bra i satsingen og har et stort skuddrepertoar. Hun kan gi oss den ekstra dimensjonen i spillet vårt som vi har etterlyst. Jeg blir skuffet om hun ikke blir klubbens neste landslagsspiller, sier treneren, og legger til at det presset må hun tåle.
- Å, han er da snill og da. Jeg blir litt rørt, jeg, sier Lorentsen.
Som hun sier selv, har hun ventet i fire år på dette. Det å føle at hun bidrar. Og er viktig.
Henvist til benken av Herrem
For i konkurranse med landslagets Camilla Herrem på venstrekanten, er det blitt mange kamper på benken.
- Jeg er blitt god på å trene, for å si det sånn. Noen av de andre jentene har spurt meg hvordan det er å tape kamper, jeg som er så vant til å vinne. Men jeg synes det er deilig bare å være på banen og bidra.
Hun legger heller ikke skjul på at hun gleder seg stort til kampene mot Byåsen. Og innrømmer at hun har lyst til vise at hun hadde fortjent mer spilletid.
- Målet bør være andreplassen
Gamleklubben har mistet mange spillere inn mot kommende sesong. Lorentsen tror Storhamar er kapable til å ta opp kampen med det som i en årrekke har vært Norges nest beste lag.
- Ja, det tror jeg. Vi må bare slå Byåsen, og vinne de andre kampene. Det tror jeg vi kan. Jeg mener vi bør ha som mål å ta den andreplassen, sier 22-åringen.
- Sto opp fra de døde
I helgen har hun tidvis fått vist sine triks på kanten, men laget har svingt for mye i prestasjonene til at hun har fått briljere. I kampen mot den tsjekkiske seriemesteren Club Zlin (31-15) satte hun inn seks mål. Da var gleden og viljen tilbake etter en svart dag med tap mot Nordstrand og Våg lørdag. Storhamar avsluttet også med revansjere seg mot Nordstrand med seier 25-16 i går. Og fikk da 5. plassen i turneringen.
- Heldigvis klarte vi å vise hva som bor i oss søndag, sier Gina Lorentsen.
Storhamars to andre nykommere har også vist seg fram i helgens Skjærgårdsleker.
Arne Senstad oppsummerer deres innsats sånn:
- Karoline Fredriksen er en flink, spillende back, som ennå har litt å gå på når det gjelder tempo. Hun har vært litt forsiktig, men er allerede en viktig brikke, som vår eneste keivhendte.
- Nina Arfinnsdottir har det vært gøy å se på. Hun er den forsvarssjefen vi trenger, som går foran og viser vei. Hun har en veldig definert rolle, og gjør det hun er god til. Håpet er at de andre følger etter i duellspillet.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00