HAMAR: - Så flott, sier Jan Åge Haug når HA-sporten forteller ham resultatet fra formannskapet og kommunestyret.

- Det er beklagelig at en ikke har økonomi til å gjøre opp for seg, men det er jo et spørsmål om kostnadene på hallutleie bør vurderes. Samtidig må vi jobbe for å ha råd til å betale det som det koster, sier Jan Åge Haug.
Formannskapet var enstemmig da det ble vedtatt å gå med på gjeldsordningen der alle kreditorene får tilbake 50 prosent av det klubben skylder.
For Hamar kommune betyr det 138.000 kroner av totalt 276.000 for hall-leie så langt i 2009, det vil si fra januar til juni.
Klubben har i et brev til kommunen, innrømmet at det er toppsatsingen som nå gjør at klubben ikke har penger til å betale hall-leie for breddeidretten.

Elite dekker elite
- Akkurat det er å lese brevet vi har sendt, feil, sier Jan Åge Haug.

- Vi har så smått begynt å jobbe med et nytt budsjett for neste år hvor vi fordeler inntekter og utgifter hver for seg på bredde og elite. Et grovbudsjett for inneværende år viser også at bredde og elite dekker sine egne utgifter, sier Storhamar-lederen.
Gjelden til Hamar kommune utgjør 25 prosent av den totale summen på om lag en million kroner som Storhamar skylder kreditorene.
Blant annet skylder klubben også Hedmark fylkeskommune for leie i Ajerhallen, og Norges Håndballforbund har rett på 256.000 kroner.
Det er også klart at fem, seks av kreditorene har sagt nei til gjeldssanering på 50 prosent, og Storhamar har derfor mer jobb å gjøre.
- Vi har vært i kontakt med en advokat som skal styre prosessen videre. Vi er ikke i mål, og det er viktig at vi gjør ting riktig videre, sier Haug.

Motvillig
Politikerne gjorde gjeldssaneringen motvillig, etter at de to ganger tidligere har ettergitt leie. Til sammen dreide dette seg om 630.000 kroner.

- Det er aldri morsomt med slike saker, spesielt ikke når vi har ettergitt leie tidligere. Det er ikke breddeidretten som koster for mye penger, det er toppidretten. Det er ikke ålreit, men det er likevel vanskelig ikke å ettergi disse pengene. Spesielt ikke når de som ikke har betalte de siste årene, nok en gang får gratis leie, mens andre mulige brukere av Prestrudhallen ikke slipper til, sa Frøydis Sund fra SV.
Geir Byberg fra KrF var også inne på at politikerne i Hamar sier de skal støtte bredden, men ender opp med å bruke penger på elite.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.