HAMAR: TV2 sin håndballekspert, Bent Svele, som også er Storhamar-trener, har vondt for å se hvordan Storhamar skal greie å banke Norges desidert beste håndballag, Larvik, på bortebane.
På herresiden anser han Haslum og Drammen for å være Norges to beste lag, men han tror likevel fjorårets norgesmester har en god sjanse når de har fått hjemmebane i Elverumshallen.

- Viktig med hjemmekamp
Elverum-trener Christian Berge understreker også akkurat det:
- Det er viktig at vi har fått hjemmekamp. Begge er vriene på sine hjemmebaner, mener Berge.
- Sjansene for en ny cupfinale?
- Det er ikke vi som er favoritt, men det er fullt mulig å vinne hvis vi spiller på samme nivå som søndag, mener Elverum-treneren, som sitter ringside når kvartfinalen mellom de Haslum og Drammen avgjøres 6. november. Han føler seg rimelig sikker på at Haslum vinner den kampen.

Det laget som trekkes først
Da det ble bestemt hvor kampene skulle gå, brukte Norges Håndballforbund regelverket som tar utgangspunkt i hvor lagene spilte kvartfinale og 4. runde.
- Hvis de står likt i forhold til hjemme/bortebane, skal det laget som trekkes først, ha hjemmebane. Reiseavstand har ingen ting å si, sier Arild Østeby i Norsk Topphåndball.
Elverum ville derfor uansett fått hjemmekamp mot Haslum, men i forhold til Drammen sikret de seg hjemmebane i og med Elverum ble trukket først opp av hatten.

Veldig vanskelig
Storhamar og Larvik hadde begge hjemmebane i kvartfinalen, og i 4. runde var Storhamar på Sola, mens Larvik var en tur til naboen i Tønsberg, Flint. Men Larviks navn ble trukket ut først, og dermed fikk de også hjemmekamp.
Både Bent Svele og Arne Senstad er enige om at det er omtrent umulig å slå ut Larvik, som begge omtaler som verdens beste klubblag.

Ti landslagsspillere
- Larvik kan starte med landslagsspillerne Tonje Larsen, Gro Hammerseng og Nora Mørk i bakrekka og sette innpå tre nye landslagsspillere i Linn Jørum Sulland, Tine Rustad Kristiansen og Karoline Dyhre Breivang - og ha Tine Stange i bakhånd. I tillegg har de landslagsspillerne Heidi Løke, Kari Mette Johansen og Linn Kristin Riegelhuth - pluss verdens desidert beste keeper i Cecilie Leganger, og Lene Rantala som andrekeeper.
- Det er rett og slett et fantastisk lag. Og som man forstår, skal det mye til å slå disse jentene i semifinalen, sier Svele, som så Larvik i Champions League-kamp i helgen.

Litt tungt, synes Senstad
- Jeg må innrømme at jeg synes dette var litt tungt. Jeg hadde håpet på å slippe Larvik, sier Arne Senstad.
- Spektrum er en opplevelse jeg unner jentene, og jeg hadde håpet vi skulle vente med Larvik til vi kom dit...
- Jeg vet det er dumt å si det, men i utgangspunktet er vi jo ute. Vi møter verdens beste lag med verdens beste målvakt, og da skal det mye til.
- Vi drar naturligvis til Larvik for å gjøre det vi kan, men vi må også ha litt realisme i dette: Larvik er i en helt egen klasse, sier Senstad.
Det blir to turer til Larvik for Storhamar i november. Semifinalen skal spilles innen 10. november, og onsdag 17. november er det seriekamp i Arena Larvik.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00