HAMAR: Bent Svele valgte med håndballhjertet sitt da han sa opp jobben i det utenlandske spillselskapet Unibet.

Dermed kunne heller ikke Norsk Tipping eller Norges Idrettsforbund nekte Bent Svele å virke som hjelpetrener for Arne Senstad i Storhamar.
Jentene ville vise hva de syntes om Bents tilbakekomst da A-lagsspillerne møtte opp og delte ut hver sin røde rose til den hjemvendte.
- Da jeg åpnet julekalenderen min i morges, fikk jeg Bent Svele tilbake i Storhamar, sa Grete E. Torpen.

Håndballhjerte
- Vi vet du har et stort håndballhjerte, og du er hjertelig velkommen tilbake til oss, sa hun til en rørt trener.

Bent Svele sluttet i klubben da Norsk Tipping truet med å trekke en sponsoravtale med Storhamar på 100.000 kroner hvis Svele fortsatte som trener i klubben.
Svele gikk, og pengene ble værende i Storhamar, og nå er altså Svele tilbake.
Torpen la til at Bent Svele hadde opptrådt veldig profesjonelt da dette skjedde, og hun har nå orientert Norsk Tipping om at Bent er tilbake i Storhamar etter å ha sagt opp sin stilling som PR- og myndighetskontakt for Unibet.

Ikke press fra idretten
Bent Svele understreker at det ikke er press fra sentrale personer i norsk idrett som har fått han til å si opp jobben i Unibet.

- Prisen for meg ville blitt for høy ved å fortsette i spillselskapet, sier Svele.
Unibet og TV2 ble konkurrenter da det utenlandske spillselskapet sikret seg rettighetene på italiensk fotball på web i konkurranse med TV2.
Dermed mente også TV2s sportssjef Bjørn Taalesen at en konkurrent ikke kunne jobbe for TV-selskapet.
- Livet mitt har vært håndball, og TV-jobbingen med Harald Bredeli siden 2000 har jeg satt veldig stor pris på. Jeg har noen av mine beste venner i TV2, og så lenge TV2 har sikret seg rettighetene på håndballmesterskapene til og med 2013, valgte jeg håndballen, sier Svele.

Fortsatt uenig
Han gleder seg til å være med på Storhamar-treningene igjen, for også det har vært en god del av livet hans de siste ni årene.

Selv om han har sagt opp i Unibet, er han ikke blitt mer enig med Inge Andersen i Norges Idrettsforbund av den grunn.
- Nei, jeg er fortsatt uenig med Inge Andersen i hvordan norsk idrett skal finansieres. Utgiftene til idrett bør dekkes over statsbudsjettet. Inntektene kan komme på spill, men idretten skal ikke være avhengig av hvor mange kroner herr og fru Hansen spiller Lotto for, sier Bent Svele.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00