– Jeg funderte en kort stund på om jeg skulle pakke sekken og finne meg en annen klubb, men fant kjapt ut at Storhamar betyr veldig mye for meg, sier en svært energisk Arne Senstad.

HA-sporten treffer den nyansatte treneren på telefon et par timer etter at forbundets nådeløse vurdering hadde sendt Senstad og håndballjentene fra Hamar vest ned i 1. divisjon.

Stoler på klubbledelsen

– Dersom det ikke hadde vært ordentlige folk som skal lede klubben framover, hadde jeg nok reist, sier treneren som kjenner for lite til detaljene i klubbens meget svake økonomi.

– Hvordan det er mulig å havne i en slik økonomisk situasjon orker jeg ikke å involvere meg i. Det må de som har styrt klubben svare for, sier treneren som har opplevd økonomisk motbakke også tidligere som Storhamar-trener.

– Nå må det vel være mulig å endelig få orden på ting også her, buldrer Senstad.

Comeback-treneren er kjent for sitt engasjement for håndball og Storhamar, og gårsdagens knusende dom har ikke gjort ham mindre kamplysten.

Varsler opprykk

– Vi skal faen meg løfte dette laget. Vi skal rett opp igjen og året etter skal vi kjempe om medalje i eliteserien. Jeg vet hvordan dette skal gjøres, og er trygg på at klubben har dyktige ledere og at mange av jentene kommer til å fortsette i klubben, sier treneren som de to siste sesongene har trent Oppsal.

– Uansett hvilken divisjon vi spiller i kommende sesong skal det bli ordentlig vondt å møte Storhamar, slår Senstad fast.

Arne Senstad er helt klar på at det venter en helt annen hverdag i 1. divisjon, dersom laget blir degradert.

– Å rykke rett opp igjen er ingen selvfølge, men samtidig er jeg sikker på at vår degradering ikke er noen god nyhet for lagene i 1. divisjon som har planer om å kjempe om et opprykk. Vi skal i alle fall ikke gjøre det noe enklere for disse lagene, sier Senstad.

Rælingen har fått tilbud om å ta Storhamar sin plass i eliteserien neste sesong, dersom Storhamar ikke velger å anke og at anken tas til følge. Klubben kan anke avgjørelsen i løpet av 14 dager.

Motstanderne

Dette er lagene Storhamar skal møte i 1. divisjon:

Fana, Fjellhammer, Flint Tønsberg, Fredrikstad Bkl, Gjerpen, Gjøvik HK, Grane Arendal, Njård, Stabæk, Viking TIF og Volda HK.

Les også
SPORT Håndballkrise: Les Rune Steen Hansens kommentar.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00