OSLO: Det er vanskelig å gjøre en håndballkamp mer spennende enn i går kveld.

Det er vanskelig å beskrive spenningen med ord.
Det var ingen pen kamp å se på. Det var rett og slett krig, med få mål og oppofrende forsvar.
Storhamar gikk seirende ut av krigen, men det var først etter at de hadde «tapt».
Her er de dramatiske sluttminuttene:

Dramatiske minutter55.45: 20-21. Nora Mørk scorer.
56.29: God redning Njård, på skudd fra Marita Brennodden.
57.00: 21-21. Susanne Moe scorer.
58.00: Duda skyter i stolpen.
58.30: Teknisk feil Njård.
58.50: En Njård-spiller løper ned Duda utenfor nimeteren, og er bare ute etter å stoppe spilleren. Begge blir liggende med store smerter, og isposene sendes inn, spillerne er nervøse.
59.15: Redning Njård, på skudd fra Duda.
59.40: Nora Mørk scorer for Njård, og Storhamar fortviler, men dommeren har blåst for frikast og annullerer. Hjemmelaget beholder ballen.
59.48: Kamilla Sundmoen snapper ballen i forsvar og kontrer med Anja Edin. Edin vil sentre til Sundmoen, som er dekket, og må ta en piruett før hun scorer etter 59.55.
- Kamillas mål
- Det var en utrolig herlig scoring. Akkurat nå den herligste jeg kan huske, jubler Anja Edin etter at jubelscenene har gitt seg.

Hun søkte pasning tilbake til Sundmoen, som var dekket.
Dermed måtte Edin gå sjøl.
Noen minutter før hadde hun hatt to kjempesjanser. Hun satte den ene og misset den andre helt alene med keeper.
Men da det virkelig gjaldt, var hun iskald.
- Det var likevel Kamilla sitt mål. Den jobben hun gjør som ener i forsvar, er utrolig god. Den jobben gjorde at vi vant til slutt, skryter Edin.

Slet med å rykke
Storhamar ga alt i cupkampen mot Njård, i motsetning til i seriekampen for tre uker siden.

De tok føringen fra start, men klarte aldri å feste grepet. Hjemmelaget beit seg fast, og tvilholdt på muligheten til å gå videre.
Etter at 17-19 ble til 19-19 midtveis i andre omgang, falt egentlig avgjørelsen da Anja Edin kom inn med drøye 13 minutter igjen, og Storhamar la seg ut i offensivt 3-2-1-forsvar. For første gang i kampen ble Njård mer usikre.
Først scoret hun 20-19-målet, og Edin snappet ballen tre ganger på rad, men Storhamar scoret bare på en av sjansene og ledet med to mål igjen.

Ventet i tre uker
- Vi har fått til det forsvarsspillet ganske bra, men det er slitsomt, og vi kan ikke spille slik i en hel kamp. Vi må ta det fram når vi virkelig trenger det, mot slutten av slike kamper, ler Kamilla Sundmoen.

- Viljen er alt i dag. Vi spiller kanskje ikke så pent, men vi ville vinne. Vi har ventet på denne kampen i tre uker! Derfor reiste vi oss på 21-21 også, da de hadde tatt oss igjen på nytt, legger Sundmoen til.

Med innsatsen tilbake, tror hun det blir lettere å få på plass det gode angrepsspillet også, slik at ikke flere kamper ender med 3-2 de siste 14 minuttene.

- He-he, ble det ikke mer? Vi finner liksom ikke helt rytmen i angrepet i perioder, men det er noe som er lettere å rette på når innsatsen og viljen er på plass, som i dag fastslår Kamilla Sundmoen.

Og så ble det litt mer seiersjubel.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00