Storhamar møter Byåsen i semifinalen i årets sluttspill. Alternativet var Larvik, og det var derfor ingen tilfeldighet at Storhamar-publikumet brøt ut i vill jubel med en gang Byåsen ble klar. 

- Hadde vi trekt Larvik så ville sjansen vært null. Derfor er vi glade for trekningen, sier Alfred Örn Finnsson til HA-sporten etter Stabæk-kampen. 

Søker bedre forsvar

Han er glad han slipper å ta sommerferie med resten av laget riktig ennå. Søndag går hjemmekampen, mens returoppgjøret går i Trondheim onsdag. 

- Jeg er fornøyd med at vi fremdeles henger med og får utsatt sommerferien litt til. Byåsen som motstander gir oss en mulighet for avansement, selv om det ikke blir lett, gliser islendingen. 

Han er klar på at Storhamar må opp noen hakk for å klare å gi trønderne kamp om den siste finaleplassen. 

- Angrepsmessig synes jeg vi var solide og gode mot Stabæk. Mye sitter slik det skal og vi viser bra trøkk. Men i forsvar må vi skjerpe oss veldig. Vi må være tøffere bakover og takle mer enn mot Stabæk. Det sier sitt at vi i denne kampen bare fikk ett eneste gult kort, sier han. 

Vonde minner

Til nå i trenerkarrièren har Finnsson hatt sin kanskje aller verste opplevelse nettopp mot Byåsen. Det var høstkampen i Trondheim der Storhamar tapte med 20 mål. 

- Den sitter fortsatt i. En slik marerittkamp glemmer man ikke med det første, sier han. 

- Det er et vondt minne. I tillegg tapte vi hjemme også, så vi har mye å revansjere. 

Han garanterer at de nå skal ta seg skikkelig sammen inn mot den ventende semifinalen. 

- På trening i morgen tar vi en prat om det som må bedres fra kampen i dag. Så skal vi kjøre på som vanlig og være veldig klare til kamp på søndag, garanterer Örn Finnsson. 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00