HAMAR: Heidi Tjugum hadde en drøm om å vinne OL-gull da hun etter comebacket i Storhamar meldte seg til tjeneste igjen for det norske håndballandslaget. Fra før av hadde hun både bronse og sølv. Nå var hun skikkelig tenkt på å bli med igjen. Heidi ville være med i kampen om å vinne gull.
Kranglete kne
- Men nå har jeg altså meldt avbud på landslaget. Jeg har økt på det jeg skal i forhold til treningsdoser, men har funnet ut at det ikke er spesielt smart. Jeg har i stedet valgt å lytte til kroppen. Dessuten sliter jeg med et kranglete kne. Er heller ikke så sikker på om det ville ha vært lurt i forhold til sesongen jeg skal inn i med Storhamar. Det er bedre at de som er kapable til to treninger om dagen, tar utfordringen med landslaget, sier Heidi Tjugum.

Som type gir Tjugum inntrykk av å være en type som ikke liker å gjøre noe halvgjort, og det bekrefter hun da også krystallklart overfor HA-sporten.
- Nei, jeg liker ikke å gjøre noe halvgjort. Det skal være skikkelig, og jeg likte heller ikke tanken på å komme sliten hjem fra OL når jeg skal gå på en ny sesong med Storhamar. Jeg gleder meg til å fortsette i klubben, understreker Tjugum.

Ringte Marit mandag
- Har du vurdert å si nei til landslaget lenge?

- Nei. De siste 14 dagene etter at jeg har økt treningsmengdene ytterligere. Jeg ga det 14 dager, men fant ut at det ble for tøft for meg. Hjertet mitt sa ja til OL, men fornuften sa nei. Det har vært et vanskelig valg, og jeg hadde en tung søndag da jeg konkluderte. Jeg ringte Marit (Breivik) mandag, og hun respekterte mitt valg. Men det var tøft å droppe OL.
- Og du vil uansett mangle et OL-gull nå?
- Ja, men så tenker jeg at det er det mange andre som gjør også. Det er ikke bare å spasere seg til gull for Norge, men nå som også Tonje Larsen er tilbake, er Norge en gullkandidat.

Den beste kampen
Dermed stanset Heidi Tjugums landslagskarriere med fantastiske 175 landskamper.

- Hvis du skal trekke fra en av dem?
- Kvartfinalen mot Romania i EM i 1995 i Østerrike/Ungarn. Dette var tidlig i min karriere, og jeg fikk sjansen etter at Leganger ikke hadde hatt den beste åpningen i kampen. Jeg kom inn da vi lå under med 2-7, og vi vant til slutt 21-19 i en kamp som også gjaldt som OL-kvalifisering til Atlanta. Det er min aller beste kamp, og jeg husker den godt, sier Tjugum, som synes hun har hatt en karriere hun bare kunne drømme om som tenåring.
Nå fortsetter hun håndballkarrieren i Storhamar, der hun også skal være med og gjøre sin unge keeperkollega, Stine Lidén, god.
- Det gleder jeg meg veldig til. Stine har høyde og hode til å bli en veldig god keeper, men mangler litt på det keepertekniske, som vi kan jobbe med. Nå skal ikke jeg ha ambisjoner for Stine, men på sikt kan hun bli en av Norges håndballkeepere i OL, sier Heidi Tjugum, som gjerne bidrar med sin ekspertise.
Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00