LARVIK: - Storhamar skal ikke grave seg ned for dette. Jeg synes ikke de har gjort seg bort. Det er ikke mange som kan måle seg med Larvik, det er kanskje bare to-tre lag som kan det. Larvik-laget kan skremme liv-skiten av de fleste, sier Bredeli.
- Det som er verre er Storhamar selv. Det er Storhamar som er Storhamars problem. En ting er økonomien. En annen ting er at det varierer så veldig. De har et vanvittig toppnivå, samtidig som bunnivået er skremmende. Men det er ikke lett, blant annet med jakt på keeper til langt ut i sesongen og lite ressurser.
Bredeli mener det er viktigst at Storhamar fokuserer på seg selv.
- Det er ikke Larvik de skal bry seg om. De er i verdenstoppen. Storhamar prøver å etablere seg i norgestoppen. Men da har de ikke råd til å rote bort poeng mot lag som Levanger, selv om flere har gjort det. Spesielt ikke når de begynner med minus fire poeng.


- Sansen for Edin


Han lar seg imponere mest av spillerne som allerede har vært inne og luktet på landslagsnivået.
- Jeg har veldig sansen for Anja Edin. Og jeg synes Kamilla Sundmoen er dritgod. Gina Lorentsen har også et strålende teknisk repertoar, det handler om å få det ut jevnt over tid - mot de beste. Det gjelder også laget, sier Bredeli, som har tro på at det blir enda bedre når Izabela Duda kommer tilbake.
- Jeg tror hun kommer tilbake like god som hun var. Det er litt som å lære å sykle, hun glemmer ikke å spille håndball fordi hun har vært skadet og blitt mor, sier Harald Bredeli, som karakteriserer kampene mot Larvik «litt som kattens lek med musa».
- Det er stor forskjell. Larvik har ikke vært så gode som de kan være. For de er gode. Jeg husker en kamp jeg så, hvor det satt 852 landskamper for Norge på benken, i tillegg til en dobbelt OL-mester i Lene Rantala. Men Storhamar skal ha for innsatsen.


Mistet rytme med Edin-skade


Storhamar-trener Arne Senstad deler oppfatningen om at de møtte verdens beste lag.
- De herjer med de fleste når man gjør feil. Så dette er god læring. Men jeg synes vi har klart oss ganske greit mot dem over to kamper nå. Vi kom litt ut av rytmen da Anja ble skadet, for vi har øvd mye med henne. Etter det fikk vi en lang periode med feil litt for ofte. Det er døden mot sånne lag. I perioder viser vi at vi har nivået inne, sier Arne Senstad.


- Vi ga aldri opp


Gina Lorentsen viste fram sine tekniske finesser ved flere anledninger.
- Vi skal ha for at vi ikke gir oss. Vi kommer alltid litt tilbake, og det er et bra tegn. I forrige kamp dro vi ned tempoet og vi skulle gjøre det samme i dag. Vi vet at det er oppskriften. Samtidig er det en type håndball vi ikke liker så godt, som kanskje ikke passer oss. Noen ganger ble vi for ivrige. Men moralen var bra, sier Lorentsen.
Kamilla Sundmoen er misfornøyd med at laget hadde sine sedvanlige dårlige perioder, men mener de hang brukbart med.
- Det er ikke mange som slipper inn så få mål som vi gjorde til pause. Jeg synes vi gjorde en god figur. Det er litt surt nå, for det kokte litt i huet på oss, meg selv inkludert. Mot dette laget blir vi straffet hardt for feil. Alt i alt en ålreit kamp, sier Sundmoen.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00