Bent Svele, Storhamar-trener


HAMAR: Han er et følelsesmenneske med brennende engasjement.

Derfor er det noe helt spesielt for Bent Svele i ettermiddag, når Storhamar-jentene løper ut til E-cupkamp i Prestrudhallen.
Han håper jentene får den støtten de fortjener, gjennom stort oppmøte av håndballentusiaster i distriktet.
- Det er ikke ofte det er E-cupkamper i Hamar og distriktet ellers, og sjøl om vi er store favoritter, fortjener jentene og alle som står på for klubben, at mange kommer.

Forskjellige retninger
Ikke alle trodde spesielt mye på Svele da han for åtte år siden startet på et arbeid med å bringe Storhamar opp i norgestoppen.

Et lag som ikke hadde mye tradisjon å vise til.
Svele kom fra en proffkarriere i utlandet, og deretter som eliteserietrener for flere herrelag.
Han startet med å reise til bortekamp i Elverum i 3. divisjon.
- All respekt for Elverum, men de to klubbene har gått i forskjellige retninger.
Storhamar rykket relativt raskt opp i 1. divisjon, mens Elverum forble i 3. divisjon, og nå heller ikke er der.

- Føltes uvirkelig
Storhamar opplevde flere tøffe sesonger. Da tvilte også Svele på om det var mulig å nå norgestoppen.

- Det føltes uvirkelig for noen år siden, da vi slet mot Skrim og andre campingplasser, at vi skulle spille i E-cup. Det er en drøm som går i oppfyllelse, innrømmer 46-åringen.
Han har hatt forskjellige roller i trenerapparatet gjennom de åtte årene, fra hovedtrener til konsulentrolle, men har alltid forsøkt å bidra med det han kan, både stor håndballkunnskap og som humørspreder.

Et bedre lag
- Vi skal vinne i helga. Det finnes ingen grunner til at vi skal tape, dersom vi gjør jobben vår. Vi spiller på hjemmebane, og sjøl om de har ungarere og tyskere, skal vi være et bedre lag, understreker Svele.

Laget fikk et løft mot Gjerpen, og det skal de ta med seg videre.
- Da framsto jentene som i fjor, med guts og tæl. Den må vi ha som grunnfundament, og så må vi utvikle spillet vårt oppå det fundamentet utover i sesongen.

Mer å spille på
Noe av det mest positive mot Gjerpen var forsvarsjobben. I fjor spilte laget nesten bare flatt 6-0-forsvar.

Mot Gjerpen fungerte flere varianter.
- Vi forsøkte det litt med hell på treningsleir, og det er trygt å vite at vi kan legge om forsvaret hvis det første forsøket ikke fungerer. Men uansett forsvar betinger det at vi er villige til å ta smeller og orke å flytte beina. Det sitter i hodet, avslutter Bent Svele.
I dag er det ingen kommentatorjobber som kan holde ham borte fra Prestrudhallen.
Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.