HAMAR: Han er ikke snau, Senstad, når han setter sin 22-årige målvakt opp mot verdens beste keeper, men det er mest sagt i en humoristisk tone for å gi et bilde av hele styrkeforskjellen på Larvik og Storhamar.
Senstad vet så inderlig godt at de vil bli hardt straffet for egne feil, og forsvarsspillet blir en av Storhamars nøkler i denne kampen.
- Det blir for dumt å si at vi ikke har en sjanse til å vinne, så vi må fokusere på å gjøre en så god kamp som mulig når vi møter verdens beste lag.

Møter forbilde
- Jeg har stått et kvarter til sammen denne sesongen, og vet ikke helt hvordan det er å starte en kamp igjen. Sist var vel i sluttspillet mot Tertnes forrige sesong. Men jeg må bare ta det som en utfordring. Det er Larvik, altså, så det er bare å gi f ... Det blir gøy. Det sier jeg i hvert fall nå, sier Stine Lidén med et smil.
Hun møter en av målvaktene hun så opp til som yngre keeper. Leganger og Heidi Tjugum var forbilder for en ung Lidén. Tjugum har hun spilt sammen med, og Leganger møter hun for første gang i kveld.

Ikke helt 100
- Hvordan vurderer du din egen form?
- Vil ikke si jeg er 100 prosent etter som jeg ikke har fått trent så bra som jeg burde på grunn av skaden. Når det gjelder beinet, så går det fortsatt litt på psyken. Men så fort det bli kampsituasjoner, går reaksjonene automatisk.
Storhamar-målvakten pådro seg en strekkskade rett før seriestart, og har fortsatt ikke kommet skikkelig i gang igjen. Tone Wølner ble etter hvert hentet inn som førstekeeper, men i og med hun har deltatt i cupen for Gjøvik, har hun ikke anledning til å spille semifinalen.
Vikaren Lene Jøranli hadde keepersuksess i kvartfinalen, men har reist til England og har derfor ikke anledning til å være med i kveld.
Mye taler for at Sara Haugli er tilbake som andrekeeper etter å ha slitt med en kjeveskade, men Arne Senstad kan ha Hanne-Marthe Deglum i bakhånd i tilfelle Sara ikke skulle være 100 prosent klar.

Søsterduellene
Det blir også nye søsterdueller i Larvik i kveld. Betina Riegelhuth mot storesøster Linn-Kristin og Lise Løke mot storesøster Heidi.
Det pleier som regel å lukte mest krutt av Løke-duellen.
- Når vi møtes på banen, gjelder det å gruse hverandre, fastslår Storhamar-Lise.
- Jeg merker at Heidi vil ta meg når vi møtes, og slik er det med meg også. Men første gangen jeg spilte mot henne for Storhamar, sto det 13 mål i protokollen på Heidi og null på meg da vi gikk av banen. Og underveis utbrøt hun: Lise nå må du ta ballen, for nå får jeg den, og da skal jeg score. Jeg hoppet på Heidi. Jeg fikk to minutter og Heidi fikk straffe. Da snudde hun, så på meg og utbrøt: Jeg sa ifra ...

Slippe ned skuldrene
Lise gleder seg til å møte storesøster igjen i kveld, men vet at Storhamar nærmest må kunne trylle for å komme til cupfinalen.
- Det er ikke mange som venter at vi skal vinne, så egentlig er det bare å slippe ned skuldrene og spille spillet vårt, mener lillesøster.
- Er det så enkelt?
- Nei, det er naturligvis viktig at vi står godt bakover. Vi kan score mål, men må ha en maksdag. Det skal jo litt til for å slå Larvik, men alt er mulig selv om de har ti A-landslagsspillere og vi for tiden har null. Vi må bare gjøre det vi kan, sier Lise Løke foran en kamp som det i utgangspunktet ikke skal være mulig å vinne. Men det spilles 2 x 30 minutter i kveld også ...
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00