Hun storspilte fra sin kantposisjon og scoret seks mål. Etter kampen var hun naturligvis fornøyd både med poengene og måten kampen utartet seg på.

- I den første omgangen spiller vi drømmehåndball, men jeg synes vi faller litt i den andre. Vi bør kunne fortsette å holde trykket oppe, sier Storhamars nummer ti.

Én kamp av gangen

Det eneste som gjelder for laget fra Hamar vest denne sesongen er sølv i ligaen. Foreløpig ligger de godt an i forhold til hovedrivalene Tertnes og Byåsen.

- Kult å være med å kjempe om sølv. Oppskriften er jo å ta én kamp av gangen. Vi må vinne uansett hvilken motstand vi møter, sier Birkeland, som har stor tro på at sølvet til slutt havner i Hamar.

- Vi har vært litt ustabile, men jeg har kjempetro på å vinne sølv denne sesongen, sier hun, og skyter inn:

- Sølvet skal være vårt.

Formspiller

Kantspilleren storspilte mot Glassverket sist, i tillegg til kampen mot Vipers onsdag. Hun har helt tydelig funnet formen.

- Jeg føler meg som en nøkkelspiller, og hver spiller har en viktig rolle i laget. Treneren har oppfordret meg til å tørre ta skudd fra spissere vinkler. Det har jeg gjort, og som resultat har jeg også scoret flere mål. I forsvar står jeg godt med Ellen (Marie Folkvird), så defensivt har jeg også tatt steg, sier hun.

Storhamar gjorde en god figur mot Vipers og tok to greie poeng mot laget fra Kristiansand.

Og gjorde dermed et byks i kampen om sølvmedaljen, etter at Tertnet ikke klarte å vinne over Stabæk.

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00