HAMAR: Han konstaterer at Storhamars hjemmebane i eliteserien og knutepunkt i idrettslagets satsing på yngres, Prestrudhallen, ikke er nevnt verken i budsjettet for 2011 eller langtidsbudsjettet for 2011 - 2014.

Utgått på dato
- Hvor liten skal en investering være for at vi skal kunne investere i jenter, spør Hulleberg.
Han konstaterer at Prestrudhallen på flere måter snart er gått ut på dato. Kapasiteten er fullstendig sprengt. Taket lekker og bøtter er hengt oppunder halltaket for at ikke parketten skal ta skade av tint smeltevann. Hallen må fyres opp ekstra for at snøen på taket ikke skal bli liggende. Takkonstruksjonen tåler ikke belastningen av stor snømengder.

Sprengt kapasitet
Men dette er ikke det eneste problemet Storhamar sliter med. Kapasiteten i hallen er sprengt. Idrettslaget har styrevedtak på at all annen trening enn balltrening skal foregå andre steder enn på parketten. Det betyr at smårom og dårlig egnete lokaliteter brukes til oppvarming, fysisk trening og styrketrening. Til tross for dette, sliter mange lag med for lite og veldige ugunstige treningstider.
- Vi har lag i yngres avdeling som trener fram til klokka 22 to ganger i uka. Det er et tidspunkt på døgnet hvor folk i denne aldersgruppa skal være under dyna, sier Ole Erik Hulleberg.

Må si nei til gutter
Storhamar valgte, for en del år siden, å starte med guttesatsing. Målet er, om fem-seks år, å stille eget herrelag i seriespillet. Da er det meningen å gi et sportslig tilbud til 12 nye guttelag spredt over seks aldersklasser i tiden framover. I tillegg planlegger klubben en spissing av satsingen fra jenter 14 og oppover med tanke på seniorlaget. Likevel vil klubben opprettholde et breddetilbud til dem som ikke vil være med på denne spissingen.
- Da snakker vi om fire til fem lag til. Det er en drøm eller et mareritt, alt etter hvordan en ser det, sier Hulleberg og sukker.

Økonomisk side
Går det så langt som til at klubben må kutte i tilbudet til de unge, får saken også et økonomisk aspekt: Det blir færre hoder å dele utgiftene på.
- Det skal ikke så mye fantasi til for å finne ut at vi da er inne i økonomisk nedadgående spiral. Det ene følger det andre. Hva det til slutt vil ende med, kan en bare tenke seg, sier Hulleberg, som har tre punkter på dagsorden for Storhamar håndball: 1) Skaffe nytt banedekke i Vikingskipet, slik at klubben kan fortsette med pinseturneringen og også arrangere en høstcup for seniorlag. 2) Utvidelse av Prestrudhallen. 3) Ansette folk i en og en halv stilling samt frivillige med rutinebeskrivelser for å ta seg av den daglige driften av klubben.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00