HAMAR: Izabela Duda stråler av lykke og stolthet der hun kjærlig holder rundt sønnen sin, snart to måneder gamle Filip.
Da Storhamar arrangerte kickoff med presentasjon av spillerne i Prestrudhallen onsdag, hadde Iza sikret seg barnevakt for junior på tribunen. Men da Filip begynte å gråte, måtte mamma ta saken i egne hender, og det gikk ikke lenge før han ble rolig i mammas favn.


Korsbåndet i 2009


Nå skal hun kombinere morsrollen med eliteseriespill i håndball, og Iza er veldig sugen på å komme tilbake for fullt etter å ha vært borte fra håndballen siden hun fikk revet av korsbåndet i venstre kne i kampen mot Larvik. 7. januar i 2009.
Hun var tilbake på banen i slutten av oktober samme år, men rakk bare to kamper før hun meldte fra om sine lykkelige omstendigheter.


Storhamars scoop


Storhamar gjorde et skikkelig scoop da de hentet inn polske Izabela Sylwia Duda foran 1. divisjonssesongen i 2006/07. Iza dundret inn 207 mål på 26 kamper og var en veldig sentral bidragsyter da Storhamar rykket opp i eliteserien.
Og suksessen fortsatte i møte med norske toppklubber.


Eliteseriens beste


- Hun var eliteseriens beste spiller, og en svært viktig brikke for oss, sier Arne Senstad om Dudas møte med norsk topphåndball. Den polske jenta satte en måljeger som Linn-Kristin Riegelhuth i skyggen da hun ble ligaens toppscorer med 203 mål på 22 kamper.
Så kom korsbåndskaden, og Iza stanset på ni kamper og 82 mål i 2008/09-sesongen. Da hun var tilbake etter skaden, rakk hun to kamper før hun ble gravid.
Etter at sønnen Filip kom til verden ved keisersnitt 11. juli, er hun godt i gang med egentrening, og gleder seg til å begynne å spille håndball igjen.


Tar ingen sjanser


- Jeg skal være kampklar i løpet av oktober, sier hun til HA-sporten.
Trener Arne Senstad føler seg ikke like sikker på at hun er kampklar før EM-pausen fra 21. november til 5. januar. Men han håper, naturligvis.
- Uansett tar vi ingen sjanser med Iza. Jeg har respekt for keisersnitt, og samtidig er det viktig at hun er 100 prosent klar etter korsbåndsskaden. Jeg slipper henne ikke løs før jeg er helt sikker, sier Senstad.
Han gjør det samtidig klart at det er kamp om backplassen.
- Betina Riegelhuth har tatt steg, men svinger fortsatt en del. Jeg har også lekt med tanken om å bruke begge sammen: To skuddsterke spillere.
- Hva betyr Duda for Storhamar?
- Uendelig når hun er helt i orden. Hun har en god jobb å gjøre for å være der hun var før skaden, men jeg både håper og tror hun er innstilt på å gjøre den jobben.
- Da vil hun være en viktig ledertype i gruppa samtidig som hun har kvaliteter som kan få oss ut av djupe daler. Hun har på egenhånd skutt oss opp igjen når det har buttet, og blir forhåpentlig like nyttig for oss i fortsettelsen, sier Arne Senstad.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.