KRISTIANSAND: Storhamar skulle ha sikret seriebronsen mot Vipers i går kveld, men faktum er at Hamar-laget sliter kolossalt for tiden. Tapet for svakt plasserte Levanger var ikke et enganstilfelle, og 35-35 mot bunnlaget Gjerpen var heller ingen arbeidsulykke. Også Vipers Kristiansand, som har levd på tabellens nedre halvdel denne sesongen, ble for sterke for Storhamar-jentene.

Ofrer alt for bronsen

I sitt offensive 3-3-forsvar var de på Storhamar-jentene som klegger, og tamme Storhamar-jenter greide ikke å opptre som lag. De virket stresset og bommet på store sjanser. Ja, til og med fire straffekast ble misbrukt. 24 bomskudd og 18 tekniske angrepsfeil, gir et godt bilde av det som skjedde.
Er bronsen, som egentlig burde ha vært dratt i land for lenge siden, i ferd med å glippe?
- Det kan bli utrolig tøft, men det ligger egentlig an til en drømmekveld når Gjøvik og Vardal kommer til en stappfull Prestrudhallen onsdag. Jeg kommer til å være griseklar til den kampen. Jeg skal ofre alt for bronsen. Jeg blir gira bare av tanken, men kroppen og hodet må samkjøres, sier kaptein Kamilla Sundmoen.

Hva skjer a?
Hva som egentlig skjer med laget for tiden, har verken hun eller noen av de andre i Storhamar noe godt svar på.
- Jeg er helt målløs. Skjønner ikke hva som skjer. Kroppen responderer ikke, men hva det skyldes, vet jeg ikke.
- Ligger det på det mentale?
- Jeg følte jeg var klar til kamp, og slik var det med de andre jentene også. Det sitter nok i hodet, men ikke bare der. Tidligere har vi rushet motstanderne i senk, men nå har vi plutselig ikke noen som kan løpe.

- Alle er skuffet
- Vi snakket om hva det kan skyldes i garderoben, men ingen av oss kan egentlig gi noe godt svar på hva det skyldes. Føler oss slitne og helt tomme, sier Anja Edin.
- Er det ei mental greie?
- Jeg tror det. Det er mye som skjer mellom øra som kan gjøre deg veldig fysisk sliten. Nå må vi forberede oss skikkelig til neste uke.Det positive er at vi kan ta bronsen hjemme. Det er opp til oss, og vi må ut og ta noe i stedet for å forsvare noe, mener Anja.
Tertnes er nå det eneste laget som kan nekte Storhamar bronse. Skal bergenslaget greie det, må de vinne sine to siste kamper mot Gjøvik og Vardal og Njård. Samtidig må Storhamar tape for Gjøvik og Vardal. Men ett poeng er nok for Storhamar.
 

Kommentarfeltet er stengt mellom 22:00 og 08:00