HAMAR: Storhamar håndballs tidligere styreleder Grete Elisabeth Torpen mener det var nærmest umulig for dem å forutse konsekvensene av finanskrisen på det tidspunktet da de jobbet med budsjettet for 2009.
- Det er veldig lett å si det nå at vi burde tenkt på det, men vi så ikke omfanget av finanskrisen da. Det er jo bare å gå inn på tallene, så ser dere hvor det har sviktet - på salgssiden. Jeg synes uansett det er ubehagelig at klubben har kommet i denne situasjonen. Vi får bare krysse fingrene for at lisensen blir fornyet. Jeg håper og tror dette går bra til slutt, sier Torpen.


Ryddet opp i 2008


Hun gikk av som styreleder på årsmøtet i mars i 2009. Hun føler derfor at hun også hadde liten påvirkningskraft på det som skjedde videre utover i året.
- Sommeren 2008 var vi også i en vanskelig økonomisk situasjon, men da gjorde vi en stor jobb med å få inn ekstra midler. Det endte med et nullresultat etter at vi fikk inn rundt 1,5 millioner kroner gjennom ekstraordinære tiltak. Mye takket være styremedlem Øystein Holtet som gjorde en kjempejobb med å få inn gaver til klubben, sier Torpen til HA-sporten.
Lavere inntekter - høyere lønn
HA-sporten har gått inn i de detaljerte postene i årsregnskapet for 2009, og der er det åpenbart at utgiftene har økt mens inntektene har sunket fra 2008 til 2009. Mens inntektene fra salg sank med godt over 1,1 millioner kroner, økte klubben samtidig lønnsutgiftene sine med 155.000 kroner. I tillegg skaffet klubben i 2008, som Torpen refererer til, 829.000 kroner mer i form av gaver enn året etter.


Husker ikke advarsel


Overfor HA-sporten fredag i forrige uke påpekte Først til Møllas Finn Paulsen at han hadde advart Storhamars styre mot å budsjettere for høyt på salgssiden for 2009. Paulsen hevdet at han sa han kunne selge for tre millioner kroner, men ifølge Paulsen budsjetterte klubben med 3,7 millioner kroner i salg. Torpen forteller at beløpet var 3,6 millioner kroner, men da året var omme, hadde Paulsen solgt for 2,9 millioner kroner - 100.000 under det han selv hadde sagt han kunne klare.
- Jeg husker ikke at det kom noen form for advarsel fra Paulsen, men vi budsjetterte litt høyere enn det han sa, da styret mente at budsjettet var noe defensivt. Avviket var dog ikke så stort som det snakkes om her, sier Torpen.
- Uansett forutsatte vi selvsagt at driften til enhver tid skulle tilpasses den virkeligheten som måtte komme. Hvorvidt salgsbudsjettet var for høyt eller ikke ønsker ikke jeg å ta stilling til, men et avvik på ca. en halv million er selvfølgelig alvorlig.


- Uoversiktlig


Ifølge dagens styreleder Jan Åge Haug ble det også brukt mer til lønn i 2009 enn det som var satt av i det opprinnelige budsjettet, men det tilbakeviser daværende sportslig leder Bertil Pålsrud som hadde fullmakt på vegne av styret til å skrive lønnsavtalene med spillerne.
- Jeg har vondt for å tro at det er tilfelle, sier Pålsrud til HA-sporten.
- Problemet til det nye styret var at situasjonen var uoversiktlig. Det var først på slutten av året vi fikk beskjed om hvor ille det var. Et annet problem var at det ikke var kontinuitet i administrasjonen. Det var rett og slett ikke lett å holde styr på alt i denne perioden. Når det gjelder budsjetteringen er jeg ikke så opptatt av hvem som gjorde hva. Det er lov å gjøre feil, og nå er vi mest opptatt av å se framover, sier Haug.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.