HAMAR: Publikum trodde nesten ikke det de så da Gina Lorentsen ble varm i trøya mot Selbu. Etter å rushet inn ett mål og scoret to andre fine fra vingen, tok trønderjenta fram et av showtriksene sine da hun kom alene mot Selbus målvakt. Hun hoppet opp og latet som hun skulle legge ballen ned, men i løpet av et par tideler hadde hun tryllet den over hodet på målvakten, uten at noen helt skjønte hvordan.
Det skuddet hadde fortjent en reprise i sakte bevegelser.


Varierte skudd


Men hun hadde mer på lager:

  • Trickskudd fra kanten over hodet på målvakten.
  • Trickskudd rundt målvakten.
  • Finteskudd utover som ble satt inn på førstestolpe.
  • Rene skudd som gikk rett inn.
  • Og til og med innspill til strek som det var umulig å forutse.
  • Og da hun også gikk opp og skjøt over blokka var det bare å bukke.

Denne jenta hadde alt.
Og publikum koste seg.


Har rocka i hele sommer


Gina Lorentsen viste fram skudd fra vingen som aldri tidligere er blitt vist i Prestrudhallen. Treffsikkerheten var i tillegg i verdensklasse. Ni av ti gikk inn. Det er sterkt når vanskelighetsgraden på avslutningen også var høy.
Hvis publikum var overrasket over det de fikk se av den nye vingen, så smilte bare trener Arne Senstad. Han vet godt hva han har fått til Storhamar.
- Det er fantastisk at vi har fått Gina til Storhamar. Hun har et skuddrepertoar av en annen verden. Det har vært rock 'n' roll på trening i hele sommer her, så jeg visste at dette ville komme.
- Er hun så god at hun burde vært på A-landslaget i stedet for i rekruttroppen?
- Vi er overrasket over at hun ikke får sjansen. Vi har sagt ifra om hva vi har sett, så det er rart, sier Senstad.
- Ferdighetsmessig i posisjon er hun klart best i Norge. Så veies det opp mot fart, sier assistenttrener og tv2-kommentator Bent Svele.


I skyggen av Herrem


Farten til Camilla Herrem er udiskutabel. Og ingen vet bedre enn Gina Lorentsen selv hva hun kjemper mot for å få sjansen på landslaget.
Hun har stått bak Herrem i køen i Byåsen i lang tid.
Det var også derfor hun kom til Storhamar nå.
- Jeg er så glad for å være i Storhamar. Det var fantastisk å spille i Prestrudhallen. Det er intimt og herlig stemning. Ikke for å si noe galt om Nidarøhallen, men dette var noe annet, smiler den blide trønderjenta.
Hun legger ikke skjul på at landslaget er målet når hun blir utfordret på det spørsmålet.
- Det er jo det jeg jobber mot. Og for å klare det måtte jeg bort fra Byåsen. Storhamar er det beste jeg kunne valgt.
- Burde du fått flere sjanser i Byåsen?
- Jeg synes det. Camilla Herrem har også dager hvor hun ikke er på topp. Da burde jeg fått spille mer synes jeg, sier 22-åringen.
Hun synes selv hun hadde en god dag på jobben, men mente at medspillerne gjør det lettere for henne å prestere fordi de forstår hvilke muligheter hun ønsker seg.
Og at hun liker å showe, fikk vi jo bevis på.
- Hehe, det var artig å gjøre det. Jeg har noen slike skudd som jeg kan ta fram av og til.
- Så du har flere som du ikke viste i denne kampen?
- Ja, jeg har et par til. Samtidig er det fint å spille i Storhamar for da kan jeg lære noen andre varianter av Anja. Hun har noen syke varianter, sier Gina Lorentsen til HA-sporten.


Skryt fra Anja og Kamilla


Lagvenninnene Edin og Kamilla Sundmoen var absolutt med på leken de også med henholdsvis åtte og 14 mål, men begge skrøt uhemmet av sin nye lagvenninne.
- Det er toppklasse vi har fått på vingen nå, sier kaptein Sundmoen.
- Det er en drøm å spille med henne, sier Edin.
Og for Gina Lorentsen var dette utvilsomt en drømmestart.

Klikk for kommentarer
Vi inviterer deg til å dele informasjon, argumenter og synspunkter. Vi ønsker fullt navn, noe som gjøre det mer interessant for andre å lese det du skriver. Vi vil ikke ha trakassering, trusler eller hatske meldinger på våre nettsider. Falske profiler blir utestengt. Vi setter pris på at du holder en saklig og respektfull tone. Husk at mange leser det du skriver. Vennlig hilsen redaksjonen. Les mer om vår moderering ->her
Facebook-kommentarer:

Våre journalister og moderatorer overvåker denne debatten kontinuerlig.

Vi fjerner automatisk kommentarer med obskøne ord, definert av våre moderatorer. Innlegg som rapporteres som misbruk eller spam blir vurdert av Facebooks moderatorer, og skjules automatisk for den som rapporterer.


Dersom du bryter våre debattregler, kan vi gjøre følgende:
  • Slette kommentaren din
  • Utestenge deg

Vi har ikke redaktøransvar for kommentarer som er fjernet fra offentligheten, og som kun er synlige for din private og lukkede vennekrets. Vi gjør imidlertid oppmerksom på at du som skriver et innlegg vil være personlig ansvarlig for innholdet enten dette fremsettes på våre nettsider eller overfor ditt eget lukkede nettverk med Facebook-venner. Våre journalister og moderatorer vil ikke begrunne verken fjerning av kommentarer eller utestengning av profiler, utover at det skyldes enten brudd på retningslinjene for moderering slik de fremkommer i toppen av alle kommentarfelt, eller avsløring av falske profiler.